Elever får penge for at møde i skole

På CPH West i Ballerup har man været nødt til at ty til kreative metoder for at få eleverne til overhovedet at dukke op til timerne. Her giver man eleverne kontante pengebeløb for at møde op. Det skriver metroXpress.

»Det handler om at fast­holde eleverne - man fanger dem ikke med de traditionelle metoder. Derfor har vi lavet nogle fraværskonkurrencer, og hver måned får den klasse med mindst fravær 3.000 kroner til et arrangement,« forklarer uddannelseschef for merkan-til­elever på CPH West i Ballerup Anja Kristensen til metroXpress.

Fælles morgenmad, biografbilletter til elever med lavest fraværsprocent og senere mødetid i vintermånederne er nogle af de andre tiltag, skolen har søsat for at få elever til at møde ind.

Initiativerne har sænket fraværsprocenten, men det er trist, at unges moral er så lav, mener professor på Danmarks Pædagogiske Universitetsskole Niels Egelund.

»Det er ærgerligt, at det er nødvendigt med de her kunstige tiltag. Ideelt set skulle god undervisning være motivation nok og hæve moralen. Men hårdt arbejde er ikke noget, der ligger til danske unge,« siger Niels Egelund.

Han understreger dog, at han synes, det er i orden at belønne elever med god adfærd.

Den tankegang er De Konservatives uddannelses­ordfører enig i.

»Det er selvfølgelig brand­ærgerligt, at man skal be-stik­ke elever for at komme, og det er ikke en holdbar løsning. Men grundlæggen­de er det disciplin, der  mang­ler, og den skal ind allerede i folkeskolen,« siger Charlotte Dyremose.

I Ballerup har præmiesy-stemet fået kurven vendt. I skoleåret 2008-2009 var frafaldet på 26 procent, men i dette skoleår er det indtil videre kun på 12 procent.

»Det er rigtig dejligt og flot. Selvfølgelig så jeg helst, at det lå på nul, men vi  er ikke en provinsskole, men en københavnerskole, der har andre problemer at slås med,« siger Anja Kristensen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere