Elektriker dømt for at brænde brystjournaler

Potentielt farlige brystimplantater kan ikke findes i patientjournaler, fordi en elektriker har slettet dem.

En række danske kvinder har ikke mulighed for at finde ud af, om de har fået forstørret deres bryster med potentielt farlige implantater - de såkaldte PIP-implantater.

Ifølge Lægemiddelstyrelsen er der kommet 66 PIP-implantater til Danmark, og størstedelen af dem er brugt på den samme klinik. Men ejeren af klinikken, en elektriker, har brændt og makuleret "nogle tusinde" journaler fra klinikkens patienter.

Ejeren har oplyst i retten, at han gjorde det, fordi han ikke vidste, det var ulovligt. Han mener, at Sundhedsstyrelsen burde have oplyst ham om reglerne.

Journaler skal gemmes mindst 10 år tilbage

En dommer i Københavns Byret mente mandag, at elektrikeren burde kende til reglerne, og han fik derfor en betinget dom uden straf. Det vil sige, at der skal fastsættes en straf, hvis elektrikeren begår ny kriminalitet inden for et år.

Loven siger, at journaler skal gemmes mindst 10 år tilbage. Havde ejeren af klinikken været læge, så var han dømt efter sundhedsloven. Men da ejeren er elektriker, der har haft læger ansat, og er han derfor dømt efter straffeloven.

De potentielt farlige brystimplantater er fra det franske firma Poly Implant Prothese, PIP. Der er stor risiko for, at implantaterne går i stykker, mens de sidder i brysterne. Samtidig har de været under mistanke for at forårsage kræft, og i 2010 forbød EU implantaterne.

Den franske regering har opfordret mere end 30.000 kvinder til at få fjernet implantaterne.

Elektrikeren stoppede som klinikejer i 2008.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik