EL: Vi vidste, den var gal med Post Danmark

En arbejdsplads med fyringstrusler, hård tone og stopurs-tests før afskedigelsesrunder.

Politikerne på Christiansborg vidste godt, at det skrantede med arbejdsmiljøet for medarbejdere på Københavns Postcenter frem til denne sommer. Det skriver Avisen.dk.

Læs også: Københavnske postfolk bad om hjælp i årevis

"Det stod galt til med arbejdsmiljøet. Det kan ikke overraske nogen," siger Enhedslistens trafikordfører, Henning Hyllested til Avisen.dk.

I en række artikler på Avisen.dk beskriver medarbejdere, tillidsmænd og mellemledere, hvordan medarbejderne blev presset til at arbejde hurtigere blandt andet med stopurs-test, mens Post Danmark skulle skære.

I dag beskrives hvordan adskillige mellemledere enten sagde op eller gik ned med stress i perioden 2009-2013.

Allerede i februar 2013 skrev tre tillidsrepræsentanter fra Post Danmark til Transportudvalget.

"Mit indtryk var, at der lå en fuldstændig åbenlys trussel om fyring, hvis man ikke makkede ret," siger han om den mail, han ligesom de andre medlemmer af Folketingets transportudvalg modtog.

Klagede over psykisk arbejdsmiljø

I mailen klagede tre tillidsrepræsentanter for tjenestemændene på Københavns Postcenter over det dårlige psykiske arbejdsmiljø, en mangel på samarbejdsvilje fra ledelsen, og udpræget fyringsangst blandt ansatte.

Henvendelsen gjorde indtryk på Henning Hyllested, husker han.

"Jeg kan godt huske, at jeg studsede over den. Den her henvendelse stak lidt ud. Jeg tænkte, at det var nogle grove metoder, postcentret havde taget i brug. Det skreg til himlen," siger trafikordføreren.

Dengang modtog tillidsrepræsentanterne et skriftligt svar fra transportminister Henrik Dam Kristensen (S), hvor han gav udtryk for sin tillid til Post Danmarks ledelse.

Tillidsfolk burde have været hørt

Blandt andet skrev han, at hans indtryk var, at "Post Danmark generelt tager involvering af de faglige organisationer og de arbejdsmiljømæssige aspekter i relation til forandringer meget alvorligt," og "at virksomheden bruger endog ganske betydelige ressourcer på at sikre en anstændig behandling af de berørte medarbejdere."

Når vi nu hører om de ting, der foregik, mener du så, Henrik Dam Kristensen burde have haft den tillid til Post Danmark, han udviser her?

"Nej, selvfølgelig burde han ikke have haft det. Han skulle have gjort det, som han har gjort i andre tilfælde, nemlig inviteret tillidsfolkene ind for at høre, hvad de snakkede om og spurgt mere ind til det," siger Henning Hyllested (EL).

Post Danmark er kun ét eksempel ud af flere

Folketinget er for tiden ved at behandle et lovforslag, der betyder yderligere privatisering af Post Danmark. Enhedslisten har som eneste parti stemt imod, blandt andet fordi partiet mener, at en privatisering vil gå ud over arbejdsmiljøet og de ansattes vilkår.

Henning Hyllested tilføjer, at man bør holde ekstra øje med arbejdsmiljøet på pressede virksomheder, der gennemgår privatisering, idet Post Danmark kun er et eksempel ud af flere.

Jørn Dohrmann, som sidder i Transportudvalget for Dansk Folkeparti siger til Avisen.dk, at han ikke, husker mailen fra tillidsrepræsentanterne.

Avisen.dk har også henvendt sig til formanden for Transportudvalget, Benny Engelbrecht (S). Han ønsker ikke at kommentere på mailen. Transportminister Henrik Dam Christensen (S) har ikke været at træffe for en kommentar for Avisen.dk.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere