EL: Socialdemokraternes kamp mod Uber er passiv

SF, DF og EL vil skærpe indsatsen mod Uber. Men Socialdemokraterne vil ikke støtte partiernes forslag.

Det er overraskende, at et flertal i Folketinget for en øget indsats mod Uber er ved at smuldre.

Det mener Enhedslisten, der langer ud efter Socialdemokraterne, der ikke støtter et forslag fra SF, Dansk Folkeparti og Enhedslisten.

- Det overrasker os, at Socialdemokraterne ikke hopper med på vognen, for vi mener, at Uber er med til at danne en sort økonomi, siger transportordfører Henning Hyllested.

De tre partier foreslår, at der bliver dannet en særlig indsatsgruppe på tværs af skattemyndighederne, Trafikstyrelsen og politiet, som skal foretage tjek på samme måde, som der bliver gjort på danske byggepladser.

- Socialdemokraterne mener, at forslaget er for skrapt og konkret. Vi har inviteret dem med til at forhandle, men de vil ikke være med til den her skarpe udformning, lyder det fra Henning Hyllested.

Uber etablerede sig i Danmark i 2014. Men blot to timer efter virksomhedens ankomst til Danmark, blev Uber politianmeldt af Trafikstyrelsen, og Københavns Politi har anklaget mindst 24 Uber-chauffører for ulovlig taxakørsel.

Socialdemokraternes trafikordfører, Rasmus Prehn, mener, at man bør vente og se, hvad der kommer ud af de sager, før man går så voldsomt til værks, som EL, SF og DF ønsker.

- Jeg har stor sympati for Enhedslistens intentioner på det her område, men jeg mener, at vi skal passe på med, at vi ikke blander den lovgivende og dømmende magt sammen. Vi skal ikke sidde og fælde dom over et konkret firma, siger han.

Det undrer S-ordføreren, at Henning Hyllested angriber Socialdemokraterne for at vakle på indsatsen mod såkaldt "social dumping".

- Det kommer meget bag på mig. Men vi vil gerne være med til at sikre, at al taxakørsel i Danmark foregår efter lovens regler, siger Rasmus Prehn. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Politi retten i glostrup 112

Anklager vil have ældre ægtepar idømt fængsel for hadforbrydelse mod ung kvinde

politi 112 politibil

Knivoverfald i Nordvest: Politiet efterlyser tre mænd

20191011-134929-3-1920x1280we

Mand overdænget med slag og stukket med kniv i København

Genrebillede

Gymnasie ramt af kæmpetyveri: 120 designerstole forsvandt over weekenden

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere