Ekstraordinært kongeligt: Royal Run får spektakulær afslutning

Når kronprinsens Royal Run løber af stablen i år, bliver målstregen hjemme hos ham selv på Amalienborg Slotsplads.

Sidste år deltog mere end 70.000 mennesker på landsplan i motionsløbet Royal Run, der foregik i anledningen af kronprins Frederiks 50 års fødselsdag. Den enorme opbakning til arrangementet har fået kronprinsen til at gentage successen.

Årets udgave bliver egentligt skudt i gang på Færøerne den 1. juni, men først den. 10. juni går det i gang i Danmark.

Starten går i Aalborg, men afslutningen bliver – meget passende kan man sige - på Amalienborg Slotsplads, hvor den kongelige familie residerer.

”Det bliver noget helt specielt, når Kronprinsen sammen med tusindvis af danskere løber i mål på Amalienborg Slotsplads, og jeg kan helt ærligt ikke forestille mig en bedre afslutning på dagen. Royal Run 2019 får på den måde helt unikke rammer, som vi tror og håber, vil give alle deltagere en oplevelse for livet,” siger Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik Forbund, på vegne af Bevæg dig for livet, der står for at arrangere motionsløbet.

Fakta om Royal Run

Og hos den løbetekniske arrangør, Sparta, er de fuldstændigt på bølgelængde med Dansk Atletik Forbund.

"Det her bliver en helt unik målgangsoplevelse og kulmination af Royal Run. Det er derfor en fantastisk nyhed at kunne dele med de tusindvis af danskere, som allerede har tilmeldt sig Royal Run, ligesom vi håber, at et højdepunkt som dette kan være med til at motivere og inspirere endnu flere til at trække i kondiskoene sammen," lyder det fra Dorte Vibjerg, direktør i Sparta.

Fællesskab og sundhed

Motionsløbet er lavet, så der er plads til både begyndere og de lidt mere garvede løbere. Målet med Royal Run er ikke så meget, hvem der kommer først, men i højere grad fællesskabet.

Sidste år deltog mere end 70.000 danskere på landsplan.
Sidste år deltog mere end 70.000 danskere på landsplan.
Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

”Bevægelse og især bevægelse sammen med andre, er idræt, når det er bedst. Jeg glæder mig derfor over, at tusindvis af mennesker vil opleve suset af adrenalin såvel som fællesskab, når de løber eller hepper til det kommende løb,” siger kultur- og fritidsborgmester, Franciska Rosenkilde, fra Alternativet.

Overborgmesteren glæder sig også, til København igen kan danne ramme om Royal Run.

Her inviterer Kronprinsen danskerne til endnu om omgang Royal Run.

- Jeg ser virkelig frem til, at København igen skal lægge gader til denne folkefest i motionens tegn. Og det er en ekstra stor glæde, at de mange tusinde deltagerne får mulighed for at komme i mål på Amalienborgs ottekantede slotsplads, som er blandt Europas fineste eksempler på rokokoarkitektur, siger Frank Jensen.

Men selvom det ikke gælder om at komme først, så er det trods alt ikke hver dag, at man får mulighed for at sige, at man er løbet fra landets kommende konge – og oven i købet i hans eget løb.

Kronprins Frederik starter dagen på den korte distance i Aarhus, før kronprinsessen løber fem kilometer i Aalborg og kronprinsen afslutter dagen på Amalienborg Slotsplads efter en 10 kilometers tur.