Ekstraordinært kongeligt: Royal Run får spektakulær afslutning

Når kronprinsens Royal Run løber af stablen i år, bliver målstregen hjemme hos ham selv på Amalienborg Slotsplads.

Afslutningen bliver ekstra flot i år. Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

Sidste år deltog mere end 70.000 mennesker på landsplan i motionsløbet Royal Run, der foregik i anledningen af kronprins Frederiks 50 års fødselsdag. Den enorme opbakning til arrangementet har fået kronprinsen til at gentage successen.

Årets udgave bliver egentligt skudt i gang på Færøerne den 1. juni, men først den. 10. juni går det i gang i Danmark.

Læs også Kronprinsen gentager fødselsdags-succes: Royal Run vender tilbage

Starten går i Aalborg, men afslutningen bliver – meget passende kan man sige - på Amalienborg Slotsplads, hvor den kongelige familie residerer.

”Det bliver noget helt specielt, når Kronprinsen sammen med tusindvis af danskere løber i mål på Amalienborg Slotsplads, og jeg kan helt ærligt ikke forestille mig en bedre afslutning på dagen. Royal Run 2019 får på den måde helt unikke rammer, som vi tror og håber, vil give alle deltagere en oplevelse for livet,” siger Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik Forbund, på vegne af Bevæg dig for livet, der står for at arrangere motionsløbet.

Fakta om Royal Run

•Royal Run afholdes d. 10. juni 2019 i Aalborg, Aarhus og København/Frederiksberg

•På Færøerne skyder Kronprinsen Royal Run i gang ved at løbe 10 km d. 1. juni.

•D. 10. juni åbner Kronprinsen Royal Run med at løbe One Mile i Aarhus. Kronprinsessen bakker op om løbet ved at løbe 5 km i Aalborg, og Kronprinsen slutter dagen med at løbe 10 km i København/Frederiksberg.   

•I Rønne på Bornholm holdes Royal Run uden kongelig deltagelse samme dag, d. 10. juni.

•I Aalborg, Aarhus og på Bornholm kan man deltage på One mile (1,6 km), 5 km og 10 km

•I København/Frederiksberg og på Færøerne kan man deltage på One mile (1,6 km) og 10 km

•De lokale arrangører er Aalborg Atletik og Motion, Aarhus 1900 samt Sparta. På Bornholm er det Viking-Atletik og på Færøerne er det idrætsklubben Treysti.

•Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet, i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund. TV 2 er mediepartner på Royal Run. TrygFonden og Nordea-fonden er Bevæg dig for livet-partnere og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.

Se mere

Og hos den løbetekniske arrangør, Sparta, er de fuldstændigt på bølgelængde med Dansk Atletik Forbund.

"Det her bliver en helt unik målgangsoplevelse og kulmination af Royal Run. Det er derfor en fantastisk nyhed at kunne dele med de tusindvis af danskere, som allerede har tilmeldt sig Royal Run, ligesom vi håber, at et højdepunkt som dette kan være med til at motivere og inspirere endnu flere til at trække i kondiskoene sammen," lyder det fra Dorte Vibjerg, direktør i Sparta.

Fællesskab og sundhed

Motionsløbet er lavet, så der er plads til både begyndere og de lidt mere garvede løbere. Målet med Royal Run er ikke så meget, hvem der kommer først, men i højere grad fællesskabet.

Sidste år deltog mere end 70.000 danskere på landsplan. Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

”Bevægelse og især bevægelse sammen med andre, er idræt, når det er bedst. Jeg glæder mig derfor over, at tusindvis af mennesker vil opleve suset af adrenalin såvel som fællesskab, når de løber eller hepper til det kommende løb,” siger kultur- og fritidsborgmester, Franciska Rosenkilde, fra Alternativet.

Overborgmesteren glæder sig også, til København igen kan danne ramme om Royal Run.

00:57

Her inviterer Kronprinsen danskerne til endnu om omgang Royal Run. Foto: TV 2

Luk video

- Jeg ser virkelig frem til, at København igen skal lægge gader til denne folkefest i motionens tegn. Og det er en ekstra stor glæde, at de mange tusinde deltagerne får mulighed for at komme i mål på Amalienborgs ottekantede slotsplads, som er blandt Europas fineste eksempler på rokokoarkitektur, siger Frank Jensen.

Men selvom det ikke gælder om at komme først, så er det trods alt ikke hver dag, at man får mulighed for at sige, at man er løbet fra landets kommende konge – og oven i købet i hans eget løb.

Kronprins Frederik starter dagen på den korte distance i Aarhus, før kronprinsessen løber fem kilometer i Aalborg og kronprinsen afslutter dagen på Amalienborg Slotsplads efter en 10 kilometers tur.

Læs også Frederiksberg kalder til kamp mod millioner til fyret KL-direktør

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik