Ekspert: Vaccine har reddet 30 danskere

Frygten kom bragende sidste år: Måske ville hele Danmark, ja, hele verden bukke under. Enten i form af døden eller »blot« ved at have det ganske forfærdeligt. Den farlige svineinfluenza var på vej. Myndighederne tog deres forholdsregler ved at vaccinere omtrent 500.000 danskere mod H1N1, men sygdommen viste sig at være væsentligt mere ufarlig end først antaget, skriver Berlingske Tidende søndag. Var det derfor klogt at vaccinere så mange?
»Ja, for vaccinationerne har efter min mening reddet cirka 30 danskeres liv,« siger direktøren for Statens Serum Institut, Nils Strandberg Pedersen.
Hans skøn er baseret på to forhold. For det første var langt størsteparten af de 31 danskere, der hidtil er døde af influenzaen, i en klar risikogruppe og burde derfor være blevet vaccineret. Men enten nåede de det ikke, eller også blev de vaccineret for sent. For det andet antager direktøren, at cirka 50 pct. af alle danskere i de særlige risikogrupper er blevet vaccineret. På den baggrund bør der statistisk set via vaccine være reddet omtrent lige så mange danskere, som der er omkommet af sygdommen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere