Ejendomsmægler dømt for fusk

En statsautoriseret ejendomsmægler skal betale en kæmpe-erstatning for en groft misvisende ejendomsvurdering af et hus på Strandvejen. Det blev afgjort ved en retssag i Helsingør Ret ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Statsautoriseret ejendomsmægler Lars Lyngfeldt Larsen med adresse i Ålsgårde nord for Helsingør reklamerer i store helsides avisannoncer for sin store ekspertise, når det kommer til at sælge liebhaverboliger langs Strandvejen.
Nu har Lars Lyngfeldt Larsen imidlertid fået rettens ord for at have stået bag en vurdering af et beskedent hus på Søndre Strandvej, der var helt hen i vejret. Faktisk var vurderingen så forkert, at en pantebrevsudbyder led store tab.
- I øvrigt finder retten, at sagsøgtes ejendomsvurdering var groft misvisende, hedder det i en dom i en civil retssag rejst af Dansk Pantebrevsbørs.
I dommen bliver ejendomsmæglerens adfærd også beskrevet som direkte »uforsvarlig«
Huset, som sagen drejer sig om, blev i 2006 vurderet til to millioner kroner, men på en tvangsauktion for nylig viste huset sig kun at være en halv million kroner værd. Den fejlagtige vurdering betød, at pantebrevsselskabet gav et lån på én million kroner.
Ejendomsmægleren skal nu betale en erstatning på 661.635 kroner plus sagsomkostninger for 110.000 kroner.
Lars Lyngfeldt Larsen kunne under retssagen ikke anerkende sagsøgerens påstand, og hvis der var sket en fejlvurdering, så mente han, at erstatningsbeløbet burde være lavere.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20210113-131730-5-1920x1280we

Kan tage flere dage: 100.000 borgere skal fortsat koge vandet

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere