Egedalsvænges beboerbestyrelse svarer på kalifat-kritik

To danske klubber er blevet opsagt i en beboerforening, der beskyldes for at blive rådgivet af Hizb ut-Tahrir.

Afdelingsbestyrelsen i Egedalsvænge tager nu bladet fra munden, efter at den er blevet beskyldt for at lukke to beboerklubber efter råd og vejledning fra den islamiske organisation Hizb ut-Tahrir.

Ifølge Kirstine Sinclair, der forsker i Hizb ut-Tahrir, har formanden for organisationen rådgivet bestyrelsen i Egedalsvænge. Men det afviser Birte Vestergaard, der er næstformand i foreningen, over for Ritzau.

- Det kan jeg ikke forestille mig. Det afviser jeg fuldstændigt, siger hun.

I en pressemeddelelser skriver beboerbestyrelsen, at kritikken er grebet ud af den blå luft.

- Først vil vi gerne gøre opmærksom på, at bestyrelsen er valgt af beboerne i Egedalsvænge med et mildt sagt overvældende flertal, skriver beboerbestyrelsen.

Den har valgt at annullere kontrakten med en billiardklub og en klub kaldet "Hyggeklubben", hvor medlemmerne mødes til dart og kaffemik.

Derfor har bestyrelsen været genstand for en del kritik fra de to klubber, der mener, at de bliver diskrimineret. Den kritik afviser afdelingsbestyrelsen dog.

- Vi kan som ansvarlig bestyrelse ikke acceptere, at en håndfuld beboere får stillet 2/3 af afdelingens brugervenlige lokaler til rådighed syv dage om ugen på bekostning af flere hundrede beboere.

I pressemeddelelsen står der, at de pågældende klubber ikke skal nægtes adgang til klubben, men blot må opgive eneretten og dele lokalerne med deres medbeboere.

I billardklubben føler medlemmerne sig diskrimineret, da der står to lokaler tomme i foreningen. Men modsat de to foreningers lokaler, egner de andre lokaler sig ikke til foreninger, siger Birte Vestergaard.

- Det her er de bedste lokaler, vi har, hvor der er køkkenfaciliteter, toilet og andre ting. Det kan ikke sammenlignes med et tomt kælderlokale, siger hun.

Birte Vestergaard mener, der er tale om en mistænkeliggørelse, når foreningen kritiseres for at have bestyrelsesmedlemmer, der er medlem af Hizb ut-Tahrir.

- Hvordan modbeviser man det? Det er ligesom at spørge, om manden er holdt op med at slå sin kone. Det er en Erasmus Montanus-logik, som bliver ført frem, siger hun.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere