Efter varetægtsfængsling af bandemedlemmer: "Der er ikke så mange tilbage"

Stribevis af skyderier plager hovedstadsområdet. Men varetægtsfængslingen af 11 bandemedlemmer i nat kan måske lægge en dæmper på konflikten, håber politiet.

En skudepisode. Og én mere.

De sidste to uger er skyderier ulykkeligvis blevet hverdag her i hovedstadsområdet. Lige fra Nørrebro til Ishøj har man måttet lægge gader til det, der efter alt at dømme er et internt opgør i banden Brothas, hvor en gruppe er brudt ud .

Københavns Politi har dog foretaget en række anholdelser, og senest blev 11 mænd varetægtsfængslet natten til torsdag. 

De er sigtet for fem drabsforsøg og to røverier af biler begået i perioden fra 5. til 26. september, og alle de varetægtsfængslede er ifølge politiinspektør Torben Svarrer fra den samme gruppering.

Politiet håber nu, at det vil bremse konflikten. 

Efter varetægtsfængslinger af 11 personer i går - lyder vurderingen fra politiet dog, at de har gjort et godt indhug i den ene gruppering, der har del i de seneste ugers bandekonflikt

Håb - men ingen garantier

De varetægtsfængslede har nemlig i politiets perspektiv "fyldt meget i konflikten". 

- I forhold til den gruppering de her 11 er taget fra, så er det mit indtryk, at der er ikke så mange tilbage. Der er stadigvæk nogen tilbage, men det har gjort et vis indhug i den kreds, vurderer Torben Svarrer.

quote Jeg håber jo meget, at der nu kan sættes en dæmper for det her. Og jeg håber også, at vi ikke skal se flere voldelige anslag eller voldelige skyderier.

Torben Svarrer, politiinspektør i Københavns Politi

- I forholdt til den anden kreds så er det nok lidt flere mennesker, vi taler om. 

Indtil videre har der været pause i skyderierne siden tirsdag aften, hvor en 27-årig mand blev ramt af skud i Københavns Nordvestkvarter. 

På trods af indhugget i den ene gruppering er det for tidligt allerede at afblæse bandekonflikten, understreger politiet - men:

- Jeg håber jo meget, at der nu kan sættes en dæmper for det her. Og jeg håber også, at vi ikke skal se flere voldelige anslag eller voldelige skyderier, siger Torben Svarrer.

- Men jeg kan ikke stille nogen garantier, så jeg vil bare appelere til, at man er opmærksom.

Overblik over den seneste tids skyderier i og omkring København.
Overblik over den seneste tids skyderier i og omkring København.
Foto: TV 2

Den verserende bandekonflikt