Efter terrorangrebet i København: Mere skydetræning til betjente

Der skal stå mental træning, vedligeholdelsesskydning, rutine og generelt mere træning på programmet for landets betjente. Det konkluderer en rapport om Rigspolitiets anbefalinger til politiets skydefærdigheder.

I rapporten fremgår det blandt andet, at betjentene skal lade og aflade deres tjenestepistoler, når de møder ind på jobbet. Det skal sikre, at rutinen kommer til at sidde i fingrene.

Derudover skal politifolkene trænes mentalt i at skyde. Forslaget er, at politiet indgår et samarbejde med Forsvaret om såkaldte skydesimulatorer, hvor man kan øve mental parathed.

Rapporten er lavet i kølvandet på terrorangrebet i København i februar, hvor gerningsmanden Omar El-Hussein skød og dræbte to civile og sårede seks betjente.

Ved to skudvekslinger skød politiet forgæves efter gerningsmanden, og Rigspolitiet konkluderede selv i maj, at der var behov for mere fokus på politiets skydefærdigheder og evne til våbenbetjening.

I den kritiske rapport, som DR har fået aktindsigt i, beskrives det, at nogle betjente bruger ned til fire timer årligt på vedligeholdelsesskydning, mens andre bruger 18 timer. Det er også meget forskelligt, hvor mange skud der bliver affyret hver gang. Derfor er der behov for en mere ensrettet skydetræning, mener Rigspolitiet.

"Terrorangrebet i København er en udløsende faktor. Nu skal vi gøre alvor af de overvejelser, vi har haft," siger Peter Ekebjærg, politiinspektør i Rigspolitiet og med i arbejdsgruppen bag rapporten, til DR.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Politi retten i glostrup 112

Anklager vil have ældre ægtepar idømt fængsel for hadforbrydelse mod ung kvinde

politi 112 politibil

Knivoverfald i Nordvest: Politiet efterlyser tre mænd

182875419_1391088584582504_6810450947341715862_n

Farvel til bilen - påvirket bilist kørte for 11. gang uden kørekort

20191011-134929-3-1920x1280we

Mand overdænget med slag og stukket med kniv i København

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere