Efter succes: Socialdemokraterne vil have flere fixerum

Socialdemokraterne vil efter succesen med fixerummet på Vesterbro opføre yderligere tre rum i København.

Foto: TV 2 Lorry

Det nyopførte fixerum på Vesterbro i København er kommet forrygende fra land.

I øjeblikket udleverer personalet flere end 200 kanyler hver dag. Nogle dage op mod 300, og dermed langt over de 100 til 200, som var succeskriteriet.

Og nu er Socialdemokraterne i Københavns Borgerrepræsentation klar til at oprette endnu flere fixerum. Det fortæller socialordfører i Københavns Kommune, Lars Aslan Rasmussen (S) til Ritzau.

- Selv om vi godt vidste, at det nok ville blive en succes, er det overraskende og enormt positivt, hvor stor en succes fixerummet har været.

- Og det er klart, at vi går med planer om at få oprettet fixerum andre steder i København, siger Lars Aslan Rasmussen.

Han fortæller, at ambitionen er at åbne nye rum i Nordvestkvarteret, i Sydhavnen og på Amager. Alle tre er områder, hvor der er åbne stofscener.

- Det vil også skabe en spredningseffekt, så det ikke er Vesterbro alene, der skal tage trykket, siger Lars Aslan Rasmussen.

Socialordføreren vurderer, at sandsynligheden for flere fixerum i København er meget stor.

- Jeg oplever, at alle partier i Københavns Borgerrepræsentation er positive over for fixerummet. Så jeg kan slet ikke forestille mig, at det ikke bliver til noget, siger Lars Aslan Rasmussen.

Han ser helst, at de nye rum opføres i den nuværende regeringsperiode, således at en eventuel kommende borgerlig regering får sværere ved at nedlægge ordningen.

- Hvis man inde i Venstres rækker på Christiansborg kan se, at det er en succes med flere rum, så håber jeg, at de ikke vil lukke ordningen, hvis de kommer til magten, siger Lars Aslan Rasmussen og tilføjer:

- Og det er desuden sværere at lukke fire fixerum end et.

Københavns Borgerrepræsentation mødes onsdag i den kommende uge, og her vil opførelsen af flere fixerum stå øverst på dagsordenen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik