Efter nattens skybrud - mere regn og torden på vej

Især først på lørdagen kan der komme kraftige regn- og tordenbyger.

Det seneste døgns ustadige sommervejr med torden og skybrud fortsætter lørdag, hvor der flere steder i landet kan dannes kraftige byger.

Sent fredag aften og natten til lørdag er man blandt andet hen over store dele af Sjælland blevet ramt af tordenbyger, hvor der lokalt har været skybrud.

I Herlev fik man skybrud, da der på en halv time faldt hele 20,2 millimeter i forbindelse med de tordenbyger, der kort efter midnat passerede hen over det nordlige Sjælland.

Det betegnes som skybrud, når der falder mere end 15 millimeter regn på 30 minutter.

Fortsat risiko for regn og tordenbyger

De kraftige byger dannes i det kommende halve døgns tid fortsat hen over Danmark på grænsen mellem meget varm luft over Rusland og betydeligt køligere luft over Nordsøen og Nordvesteuropa.

Det vil især lørdag morgen og formiddag give risiko for, at der fortsat kan opstå tordenbyger, som kan være med skybrud.

Prognose: Forventede nedbørsmængder frem til lørdag klokken 20.
Prognose: Forventede nedbørsmængder frem til lørdag klokken 20.
Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Bygerne vil især ramme den nordlige og østlige del af landet, når de både driver ind fra Sverige og opstår hen over hen over Sjælland og Kattegat.

Nedbørsprognoserne har flere steder omkring 10 millimeter regn - men i forbindelse med de kraftigste byger, kan der lokalt falde endnu mere.

I løbet af dagen er der en tendens til bygerne bliver mindre intense, men frem til til sidst på eftermiddagen er der fortsat risiko for regn- og tordenbyger i store dele af landet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Vejr

Regn og slud.

Regn, slud og snevejr - her er der størst risiko for sne

1

Her truer sne og slud i weekenden

def_thumb,50_percent

playSe videoklippene: Kraftigt snefald i Lorryland

Blæst

Nu skifter vejret: Blæsende og skyet påskesøndag

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere