Efter to livsfarlige episoder: "Livreddere er ikke børnepassere"

Hold øje med jeres børn, når de bader. Sådan lyder det nu fra TrygFonden Kystlivredning, efter at tre børn måtte reddes i land i sidste uge.

Badeturen kunne være endt tragisk for tre børn i sidste uge.

Derfor beder Trygfonden Kystlivredning nu forældre om at huske at holde øje med børnene, også selvom der er livreddere på stranden.

To gange i sidste uge måtte livreddere ud til i alt tre børn, som var i livsfarlige situationer, fordi de ikke var under opsyn.

quote Forældrene må ikke belave sig på, at de kan lade børnene rende rundt uden opsyn på stranden, fordi de tror, at livredderne holder øje med dem

Anders Myrhøj, chef for drift, TrygFonden

Der var en episode på Ishøj Strand og to på Sandvig Strand på Bornholm, hvor børn var kommet for langt ud i vandet og ikke kunne komme tilbage ved egen hjælp. 

5-årig kunne ikke bunde og ikke svømme

På Ishøj Strand observerede livredderne onsdag, at en kun fem-årig pige var kommet om på den forkerte side af en revle. Pigen kunne hverken bunde eller svømme. 

Livredderne løb ud til pigen, og da de var halvvejs, fik en badegæst fat i hende. Livredderne tog over og fik pigen ind på land. Hun var ved bevidsthed, men havde slugt en del vand.

Pigen havde været ude at bade med en onkel og nogle fætre, som ikke holdt øje med hende.

På Bornholm blev to unge piger fanget i et revlehul, hvor de ikke kunne bunde, også her måtte en livredder ud og hente børnene ind. 

 

Livreddere er ikke børnepassere

quote I år hvor der er virkelig mange badegæster, har livredderne flere gange henvendt sig til forældre for at få dem til at holde øje med børnene

Anders Myrhøj, chef for drift, TrygFonden

Anders Myrhøj, chef for drift, TrygFonden, understreger, at det er forældrenes opgave at passe på deres børn på stranden, og at livredderne er en ekstra sikkerhed, hvis der opstår en nødsituation.

- Livredderne er på strandene for at forebygge ulykker og for at kunne træde til, hvis nogen kommer i vanskeligheder i vandet. Forældrene må derfor ikke belave sig på, at de kan lade børnene rende rundt uden opsyn på stranden, fordi de tror, at livredderne holder øje med dem.

- I år, hvor der er virkelig mange badegæster, har livredderne flere gange henvendt sig til forældre for at få dem til at holde øje med børnene, siger Anders Myrhøj.

Han understreger dog, at de fleste forældre passer godt på deres børn, men at det kræver fuld opmærksomhed, når man er på badetur.

Gå med i vandet

Forældre bedes derfor holde godt øje med børnene på stranden - eller endnu bedre - selv gå med i vandet.

Børn kan lynhurtigt blive væltet omkuld af en bølge, eller de kan komme for langt ud til, at de kan bunde eller svømme tilbage til land. Når man bader sammen, får de voksne en god fornemmelse af, hvad børnene kan i vandet.

- Det kan ikke siges ofte nok. Børn må aldrig bade uden opsyn af voksne, og selvom forældrene tror, at de holder øje med børnene fra stranden, så ser vi ofte, at mobiltelefonen, avisen eller snak med andre distraherer dem. Ulykken kan ske på få sekunder, og så sent som i sidste uge blev en pige fundet livløs i en badesø i Albertslund efter badning uden opsyn, siger Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat i TrygFonden.

Så travlt have livredderne i Hovedstadsområdet i sidste uge: