Efter indslag: Borgernes egne beretninger om støj-inferno

Mange borgere har henvendt sig til TV 2 Lorry efter mandagens indslag om støj på Vestegnen.

'Jeg får aldrig en hel nattesøvn', 'larmen er frygtelig', 'jeg får stress og lider af migræne'. 

Sådan lyder et lille udpluk af de henvendelser, TV 2 Lorry har modtaget, efter at vi mandag aften bad folk skrive til os om deres oplevelser med støj på Vestegnen. 

Det gjorde vi i forbindelse med et indslag, der handlede om, at flere borgmestre på Vestegnen føler sig svigtet af Folketinget. Borgmestrene mener ikke, at staten tager deres problemer med støj langs motorvejene omkring København alvorligt.

- Jeg har hørt gentagende ministre sige præcis det samme, og ingenting er sket, og jeg gentager ingenting er sket, sagde Vallensbæks konservative borgmester, Henrik Rasmussen, i udsendelsen, som du kan se her:

 

Det er langt fra kun borgmestrene, der er dødtrætte af støj. Det gælder i den grad også borgerne i kommunerne omkring omkring København. 

Her kan du læse nogle af de henvendelser, vi har fået fra helt almindelige mennesker i kølvandet på gårsdagens indslag. 

- Jeg har været generet af støj fra Holdbækmotorvejen, efter der kom ny belægning på den for 4-5 år siden. Desværre er det så invaliderende, at jeg ikke får sovet, får stress og lider af migræne. Jeg havde fat i teknisk forvaltning i Hvidovre Kommune - de undskyldte sig med, at det var Brøndby Kommune, der skulle inddække med værn, efter at regionerne blev lavet. Det er et støjhelvede at bo her på Vestegnen, skriver Anitta Hermansen fra Hvidovre. 

- Jeg bor en meter fra Ring 3 i Herlev. Jeg får aldrig en hel nattesøvn, og om sommeren med åbne vinduer kan man hverken høre tv eller radio, og man kan ikke have gæster og føre en samtale. Desuden kan jeg ikke tale i telefon og går som regel i kælderen, når jeg skal det. Trafikken bliver vildere og vildere, mine lofter og vægge revner, og mine glas i skabene ryster, skriver Anita Dahl Jensen fra Herlev.  

- Jeg har nu i mange år klaget over den stigende støj, som er langt over det, den må være. Vi kan ikke sidde i haven og snakke sammen, og vores søvn bliver tit afbrudt af biler, lastbiler og motorcykler. Men Rødovre kommune vil intet gøre. Håber I kan gøre noget for os her i Rødovre, for os gider de ikke at høre på, skriver Dennis Hakke Jensen, der har bolig ud til Slotsherrensvej i Rødovre.

- Jeg bor i Vallensbæk Landsby, som ligger mellem to motorveje og to tværgående veje. I min have er der aldrig fred, trafikken høres fra alle 4 veje. Selv indendørs høres det. Samtidig får vi en jernbane, som også løber på min side. Den fred, der var engang her, den findes ikke mere, skriver Vibeke Renard. 

- Larmen er frygtelig. Jeg bryder mig faktisk ikke om at bo her. Der er ALDRIG ro. Jeg flytter også væk herfra, så snart lejligheden byder sig, skriver Maria Elisabeth Cole, der bor i Vallensbæk. 

- Jordvolde virker kun lidt mod støjplage nær motorveje. Vi bor to kilometer i fugleflugstlinje og kan altid høre motorvejen, selv om der er en 3-4 meter høj støjvold. Det eneste sted, jeg har set noget effektivt, er, da man lavede tunnel til motorvejen på Amager ved Tårnby, skriver Jens V. Bruun fra Taastrup. 

Af pladshensyn har vi tilladt os at redigere i de sendte henvendelser. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

MIB-demo i København den 10. april 2021.

Politi melder om fredelig demonstration mod coronapas

penge.jpg

Heldig kartoffel får fyldt tegnebogen: Vandt 310.785.127 kroner

Line Baun Danielsen

Nul erstatning i Se & Hør-sag: - Jeg har skyldt mig selv og mine børn at gå hele vejen

TV 2

Sygeplejerske om omstridt formulering: Jeg føler mig stødt som sygeplejerske, muslim, og kollega

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere