Efter falsk alarm: Politiet roser anmelder

"Mistænkelig person" var en almindelig ung mand på vej til eksamen. Men politiet roser anmelder.

I timevis jagtede politiet torsdag en såkaldt mistænkelig person i Københavnsområdet, som dog viste sig at være en ganske uskyldig ung mand på vej til eksamen.

Alligevel er der roser til den kvinde, som tilkaldte politiet, efter at hun i et S-tog havde vurderet mandens opførsel som mistænkelig.

- Vi har kun grund til at rose anmelderen for at være agtpågivende og for at gøre det eneste rigtige, nemlig at kontakte politiet om sine iagttagelser, siger vicepolitiinspektør Claus Hjelm Olsen, der var leder af dagens politioperation.

- Det skaber tryghed i samfundet, at borgerne ønsker at hjælpe politiet, siger vicepolitiinspektøren i en pressemeddelelse.

I pressemeddelelsen oplyser politiet, at man valgte at iværksætte den omfattende politiaktion, som blandt andet indebar maskinpistolbevæbnede politifolk på Nørreport Station, fordi anmelderen blev vurderet som "meget troværdig".

I løbet af politiaktionen benyttede ordensmagten blandt andet det sociale medie Twitter til at orientere om baggrunden for den massive polititilstedeværelse.

- Vi er bevidste om, at massiv polititilstedeværelse kan skabe en vis uro, så derfor fandt vi det væsentlig at informere befolkningen om, hvad baggrunden var, siger Claus Hjelm Olsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

brøndby strand 1

playMyndigheder deler oplysninger om kriminelle: Kan blive smidt ud af hele Brøndby Strand

Christiania Pusher Street

65 personer sigtet for at sælge hash udenfor Christiania

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Politi tæt

Skønhedssalon holdt åbent, da politiet kom - kunde flygtede ud ad bagudgangen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere