Efter 15 år får offer for ulykke erstatning

Kvæstet efter trafikulykke i 1998 får nu mere end 600.000 kroner. Topdanmark lider nederlag i Højesteret.

Foto: TV2/ Lorry

Det var i sidste århundrede, at en mand fra den københavnske vestegn blev påkørt i en bil og blev skadet.

15 år senere er det nu blevet bestemt, at han får erstatning og godtgørelse. Højesteret har afvist Topdanmarks påstand om, at kravet er forældet.

Manden fik skader på ryggen og er siden blevet tilkendt førtidspension. Ud over rygskaden lider han også af tristhed. For tab af erhvervsevne, varigt mén og svie og smerte skal han nu have 663.500 kroner plus renter.

Forligsforhandlinger brød sammen

Ulykken skete 14. juni 1998, da han i en bil blev påkørt. Topdanmark anerkendte hurtigt pligten til at yde erstatning, men sagen trak ud i lang tid.

Årene er gået med blandt andet indhentelse af erklæringer fra speciallæger og fra Arbejdsskadestyrelsen, ligesom Retslægerådet flere gange har besvaret spørgsmål.

Forhandlinger om et forlig brød sammen, og derfor rejste han sagen ved domstolene i 2004.

Spørgsmål om forældelse behandlet i 2010 og 2011

Undervejs blev kravet øget, sådan at det samlede beløb til sidst oversteg en million kroner.

Østre Landsret har tidligere givet Topdanmark ret i, at sagen var forældet. I Højesteret ser dommerne dog anderledes på forløbet.

Faktisk accepterede Topdanmark stiltiende en udskydelse, en slags foreløbig afbrydelse af forældelsen, sådan at han kunne få en rimelig frist til at anlægge en retssag, fastslår de.

Spørgsmålet om forældelse eller ej blev først behandlet af Retten i Glostrup i 2010 og derefter af Østre Landsret i 2011.

I øvrigt har det kostet mange penge at føre selve retssagen. Topdanmark er af Højesteret blevet dømt til at betale sagsomkostninger på godt 300.000 kroner til statskassen, fordi den tilskadekomne har haft fri

proces.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik