Dyrt at sende barnet i friskole

Forældrene til børnene i Region Sjællands 62 privat- og friskoler kan godt indstille sig på, at det fremover bliver dyrere sende børnene i skole, skriver DAGBLADET Ringsted.

Regeringens spareplaner betyder nemlig, at landets privat- og friskoler samlet set mister et beløb, der frem mod 2014 vil vokse til 223 millioner kroner om året i tilskud fra staten. En ekstra regning, som forældrene meget vel kan ende med at skulle betale.
- Det her er noget, der kommer til at gøre ondt. Hvis vi kan spare, så gør vi det. Omvendt vil vi gerne beholde vores nuværende serviceniveau. Og så er der kun en vej, nemlig at sætte forældrebetalingen op, siger Helle Heesche, skoleleder på Ringsted Ny Friskole til DAGBLADET Ringsted.
Friskolen vil i de kommende år miste et beløb i tilskud, der i 2014 vil løbe op i 400.000 kroner. Hvis det beløb skal dækkes af forældrene, vil egenbetalingen pr. barn vokse med 4800 kroner ekstra frem mod i 2014. Det svarer til en stigning på 40 procent.
- Næste år udvider vi dog elevtallet og derigennem kan vi få dækket nogle af udgifterne. Men det kan vi ikke blive ved med, for så går vi imod vores grundlag om at være en nærværende skole for eleverne, siger Helle Heesche.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere