Dyrt at afskaffe lukkeugerne

3,5 millioner kroner. Det er prisen for at afskaffe de udskældte lukkeuger i Frederikssund Kommune, der hver sommer medfører gener for mange børnefamilier.

I Frederikssund har de nemlig undersøgt, om de overhovedet sparer noget ved at holde lukket i daginstitutionerne i uge 29 og 30, og det gør de. Sådan lyder det fra kommunens dagtilbudschef, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Læs også: Lukkedage skal undersøges

- Da lukkeugerne blev indført i 2007, medførte det en besparelse på 3,6 millioner kroner at holde lukket i to uger. Da vi har samme normeringsmodel i dag som i 2007, vil det koste næsten samme beløb, nemlig 3,5 millioner kroner at afskaffe lukkeugerne, siger dagtilbudschef Paw K. Holze Nielsen.

Ifølge Frederikssund Kommunes økonomichef har de fundet frem til beløbet ved at beregne efter kommunens generelle normeringsmodel, og de 3,5 millioner kroner dækker overvejende over personaleudgifter.

Dermed er der ikke stemning i udvalget for at afskaffe lukkeugerne, lyder det fra udvalgets formand, Jesper Henriksen (S).

- Jeg anerkender, at lukkerugerne ikke er det mest optimale, men det er en nødløsning for de familier, der har brug for pasningen. Man accepterer en lidt dårligere service i en kortere periode for at have en bedre service resten af året, siger han.

Formanden for Forældrenes Landsforening, Lars Klingenberg, mener dog, at kommunens beregning halter.

- Hvis det er korrekt, så er det i virkeligheden ufint at sige, at det koster så meget, for det er ikke en reel beregning af, hvad lukkeuger koster, men en model over hvad det koster at tilbageføre nogle penge, som de allerede har taget én gang. Det er klart, at det koster penge at tilbageføre en besparelse, siger han og forklarer, at Frederikssund Kommune skuffer.

- Jeg kan kun beklage, at kommunen ikke har formået at løfte den opgave, som faktisk var en interessant opgave for os og for alle andre kommuner, siger Lars Klingenberg.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere