Dyrere at bygge almene boliger

For at få økonomien til at hænge sammen i 54 nye almene boliger i Kokkedal i Nordsjælland, har boligselskabet Domea været nødt til at lave altangange i stedet for egentlige trappeopgange.

Arkiv foto Foto: TV2/ Lorry

 Udgifterne til håndværkere og særligt betonelementer har overrasket, og det kan meget vel skyldes et kortvarigt boom i byggeriet af almene boliger, vurderer Domea. Sidste år blev der givet tilladelse til at bygge 16.000 nye almene boliger på landsplan, og det har sendt byggeriet af hen ved 10.000 boliger i licitation hen over sensommeren. Det skriver Frederiksborg Amts Avis, fredag.
- Jeg vurderer, at det har givet en kortvarig opblomstring af priserne, siger Karsten Pedersen, byggechef i Domea.
Dansk Byggeri afviser dog, at de mange almene boliger har givet en flaskehals i byggebranchen.
- Vi er glade for de almene boliger, for de fylder et hul i ordrebøgerne, men det er forkert at tale om flaskehalse. Byggeriet af kontorbygninger og private boliger er stadig gået i stå, så efterspørgslen på beton er stadig lav. Det er rigtigt, at priserne er steget, men det var også fra et ekstremt lavt niveau lige efter finanskrisen, og priserne er stadig meget lavere end under højkonjunkturen, siger Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik