Dyrere affaldsgebyrer ryster virksomhederne

Endnu en gang ryster den nuværende affaldsgebyrordning de mindre byggefirmaer.

En række kommuner har skruet prisen gevaldigt i vejret for 2011, og gebyrerne er vidt forskellige fra kommune til kommune.
      I Glostrup ligger affaldsgebyret for et enmandsfirmaer på 13.469 kroner, mens det i Silkeborg kun koster enmandsfirmaer 2.740 kroner om året. Det viser opgørelser fra blandt andet kommunerne, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.
      Denne forskel på næsten 11.000 kroner ryster de mindre håndværksfirmaer, og forarger blandt Danske Malermestre, der mener, at det er urimeligt, at små malermestre skal slippe så mange penge for en tjeneste, de måske ikke gør brug af.
      - Det er uanstændigt, at et selvstændigt enmandsfirma i Glostrup, der måske skal af med noget pap og nogle malerbøtter et par gange om året, nu pludselig står med en opkrævning på 14.000 kr. Det er rigtig mange penge at skulle af med for én mand samtidig med, at han eller hun ikke rigtig får noget for de penge, siger direktør i Danske Malermestre, Ole Draborg.
      I Glostrup er det Glostrup Forsyning A/S, som er ejet af kommunen, der tager sig af opkrævningen af erhvervsaffaldsgebyret.
      Årsagen til stigningen på omkring 4.000 kroner fra 2010 til 2011 for enmandsfirmaer, skyldes ifølge Glostrup Forsynings direktør, Bo Nørbjerg, en beslutning om, at et efterslæb fra 2010 skal hentes ind hurtigst muligt.
      I 2010 var der budgetteret med en vis indtjening på dette område, men grundet en række fritagelserne kom der ikke så meget ind, og det manglende beløb har Glostrup Forsyning valgt at få ind med det samme i 2011 og det er derfor lagt ovenpå dette års gebyr til erhvervslivet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere