Dyrenes Beskyttelse advarer: Højsæson for hjortepåkørsler

Hovedstadsområdet har høje bestande af hjorte - og i øjeblikket mister mange af dem livet, fordi de bliver ramt af biler

Hele 40 gange om dagen modtager Dyrenes Beskyttelses vagtcentral for dyr i nød i øjeblikket besked om hjorte, der er blevet ramt i trafikken.

Det oplyser organisationen Dyrenes Beskyttelse, og den advarer bilisterne om, at ligenu er det højsæson for påkørsel af hjorte. Det skyldes de mørke morgen- og aftentimer.

-Det tidspunkt på døgnet, hvor dyrene bevæger sig meget rundt, er i dæmring, skumring og om natten - altså de mørkere tidspunkter. Og jo mere vi går ind i efteråret, jo mørkere bliver det, og på den måde falder vores myldretid sammen med dyrenes. Vi kører til og fra arbejde i mørke, og det er også på det tidspunkt, dyrene bevæger sig omkring. Og så stiger antallet af påkørsler," siger Michael Carlsen, der er zoolog i Dyrenes beskyttelse.

Nedsæt risikoen for at påkøre en hjort

Organisationen får ligenu de fleste henvendelser i tidsrummene 6-9 morgen og 19-21 aften.

 

 

Og skulle uheldet være ude, så kan man altså ringe til vagtcentralen på  nummer 1812, og så bliver der sendt hjælp til det kvæstede dyr.