Dyre kloakregninger på vej til husejere

113.000 kr. Så meget skal Fritz Reuther fra Rungsted betale for en ny kloak, der skiller spildevand fra regnvand.

Over hele landet ømmer private grundejere sig over, at de skal finde penge til nye kloakinstallationer. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Men nu melder vandsektorens brancheorganisation, Danva, sig på banen med ønske om en lovændring, så kloakforsyningsselskaber må udføre kloakforbedring på privat grund og finansiere det ved at hæve betalingen over det fælles takstsystem.

- Både borgerne og miljøet har et problem, fordi de private kloakker forfalder. Så med en lovændring vil man slå to fluer med et smæk: Udjævne byrden og få bedre kloakker, siger Claus Møller Pedersen, der er afdelingschef i Aarhus Vand til Frederiksborg Amts Avis.

Hørsholms borgmester, Morten Slotved (K), der er formand for Hørsholm Vand og medlem af Danvas bestyrelse, vil arbejde for en lovændring, der gør det muligt at lade forsyningsselskabet fordele regningen for installationer på privat grund på alle brugernes regning - frem for på den enkelte grundejers.

- Det vil være en løsning, der vil være lettere spiselig for alle borgere. Jeg vil tage en snak med De Konservative på Christiansborg, om muligheden for at man kan finansiere det over taksterne, siger Morten Slotved.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere