DSB's håndværkere genoptager arbejdet

DSBs håndværkere er igen på jobbet. Men det vil tage nogle dage, inden togtrafikken er normaliseret.

Håndværkerne i DSB genoptager arbejdet. Det oplyser fælles tillidsmand Flemming Rasmussen til TV2 News. Forsinkelserne vil dog fortsætte et par dage.
      - Flere værksteder genoptager nu arbejdet. Det sker, fordi ledelsen har givet meldinger om at genoptage forhandlinger med os, siger Flemming Rasmussen og fortsætter:
      - Vi håber på, at vi når et resultat nu.
      Det er håndværkerne fra DSB Vedligehold, der har strejket siden mandag. Deres tillidsmænd skal til København fredag, hvor de igen skal sidde ved forhandlingsbordet med togselskabets ledelse.
      - Der var meget diskussion, om vi skulle genoptage arbejdet eller ej. Men stemningen var, at vi går i gang og ser, om ledelsen mener det alvorligt, siger Flemming Rasmussen.
      Strejken har medført, at DSB har aflyst massevis af S-tog, IC-tog og regionaltog på ubestemt tid, og at passagererne ikke længere kan være sikre på, at de kan beholde deres pladsbilletter til juletrafikken.
      Ifølge DSB vil en nødkøreplan ugen ud betyde, at omkring hvert andet tog er forsinket.
      Den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse skyldes, at der endnu ikke er lavet fælles aftaler om løn og arbejdsforhold på værkstederne. Tidligere på året blev to overenskomster slået sammen - og ifølge de ansatte betød det forringelser.
      Og der er flere ting, de ansatte i DSB Vedligehold er utilfredse med. Blandt andet at de får pension af deres basisløn, mens indkomsten fra den såkaldte resultatløn er undtaget.
      Ledelsen i DSB har tidligere afvist at røre ved over løn og pension mellem de egentlige overenskomstforhandlinger. Men nu skal de altså alligevel mødes med tillidsmændene for de ansatte fredag.
      At køreplanen er blevet så hårdt ramt af strejken skyldes dels, at flere tog venter på at blive efterset på værkstederne.
      Dels at DSB har beholdt tog i garagen for at undgå, at der ellers vil ophobe sig en pukkel af tog, som skal vedligeholdes i julen, før de kan komme i drift.
      Strejken begyndte mandag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

25_seconds

playDroner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere