DSB vil se tiden an før eventuel genindførsel af pladskrav

Mundbind kan ikke erstatte andre tiltag, mener Søren Brostrøm, efter at DSB har fjernet krav om pladsbillet.

Anbefalingen om brug af mundbind, hvis der ikke kan holdes afstand i offentlig transport, skal ikke ses som en erstatning for andre tiltag, der kan begrænse trængslen i busser, tog og metro.

Det siger Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, til fagbladet Ingeniøren. I en skriftlig kommentar til Ingeniøren lyder det, at anbefalingen skal ses som et "supplement".

Meldingen fra Søren Brostrøm kommer, efter at DSB har fjernet kravet om pladsbillet, når man rejser. Dermed er det nu tilladt at stå op under turen.

DSB: Genindførsel af pladsbillet er "en mulighed"

Hos DSB siger informationschef Tony Bispeskov til Ritzau, at man håber og forventer, at passagererne tager anbefalingen om brug af mundbind til sig.

Sker det ikke, er det "en mulighed" at genindføre krav om pladsbillet. Men det er ikke lige oppe over.

- Når vi står i en situation, hvor vi kraftigt anbefaler mundbind, skal kunderne have mulighed for at tage en anbefaling til sig. Og så må vi også se, hvordan trafikken i det hele taget er, siger han.

Tony Bispeskov tilføjer, at man vil bruge "mange ressourcer" på at holde øje med, hvordan kunderne reagerer på anbefalingen om mundbind.

Søren Brostrøm skriver til Ingeniøren, at han forventer, at transportørerne gør, hvad de kan, for at undgå overfyldte tog, busser og metrovogne.

- Men hvis det kan forebygges, særligt i en situation med stigende smittetryk, så skal vi gøre, hvad der er muligt for for eksempel at undgå, at man skal stå op i fjerntog. Det er ikke meningen med anbefalingen om brug af mundbind, at vi skal rykke tættere sammen, tværtimod, skriver han.

Kravet om en pladsbillet blev indført under coronakrisen. Det skete for at forhindre, at folk sad for tæt.

DSB har ifølge Ingeniøren selv henvist til Sundhedsstyrelsens anbefaling om mundbind ved trængsel i tog som en årsag til, at man nu kan tage flere passagerer med.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) har onsdag skrevet på det sociale medie Twitter, at han "følger situationen meget nøje".

- Og hvis anbefalingerne om mundbind ikke bliver fulgt i højere grad, end vi har set indtil nu, kan jeg ikke udelukke, at der bliver brug for andre restriktioner igen, skriver han.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Brøndby har før høj coronasmitte.

playKrav om test på lokal skole skal bremse smitten i Brøndby

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

20200809-122425-L-1920x1279we

Smitte med særlig coronavariant fundet i Herlev - nu er boligområde sat under lup

hurtigtest lyntest kviktest næsepodning

Nu kan du springe et trin over: Ny app skal gøre det lettere at kvikteste

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere