DSB: Vi har ingen problemer med togene indtil videre.

Den varslede snestorm giver ingen problemer for indtil videre. Kun en togbus i Sønderjylland er påvirket. Søndagens frygtede snestorm giver fortsat ingen problemer for DSB.

Det oplyser trafikinformationschef Tony Bispeskov til Ritzau.

- Hvor vi kører tog, har det ikke givet problemer indtil videre, siger han:

- Men der er en strækning i det jyske mellem Vojens og Vamdrup, hvor der kører busser på, og de kan ikke helt holde køreplanen, for det tager simpelthen længere tid at køre bus på grund af vejret.

I sidste uge kørte et godstog skinnerne op på den syv kilometer lange strækning, og derfor måtte DSB sætte busser ind til de op mod 3500 passagerer, som dagligt rejser på strækningen.

Men indtil videre er togene altså ikke påvirket af sneen.

- Vi har været klar til vinteren gennem et godt stykke tid. Vi har nogle planer for, hvordan vi tackler vinteren, når den sætter ind. Der har vi aktiveret nogle af de planer i forhold til i dag, siger Tony Bispeskov.

Hvis der sætter sig is eller sne fast i et sporskifte, kan det ikke fjernbetjenes. Det kan skabe forsinkelser, da en mand må ud med en kost for en rense sporskiftet.

Derudover har man ekstra personale på værkstederne til at starte togene op søndag morgen - mens togvognene er pakket ind i sneposer for at undgå, at sne og is trænger ind i koblingerne, så de ikke kan til- og frakobles.

- Det gode råd er at holde øje med hjemmesiden eller rejseplanen.dk, siger Tony Bispeskov:

- Vi kan ikke nødvendigvis se os fri for, at vi bliver forsinket, men der skal relativt meget til, før det sker. I modsætning til trafikken på vejene skal der noget mere til, før det begynder at påvirke os på skinnerne.

Hos DSB har man sikret ekstra personale til at håndtere landets cirka 4000 sporskifter, som er den helt store udfordring i denne type vejr, forklarer Tony Bispeskov.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere