DSB venter travlhed i Kastrup efter svensk fridag

Mens danske pendlere har brugt den seneste uge på at vende sig til id-kontrol, er det anderledes for svenskerne. Det første arbejdsdag i dag efter at have fejret jul og nytår.

Foto: TV 2 Lorry

Det betyder, at der for alvor kan blive travlt med id-kontrollen i Københavns Lufthavn mandag eftermiddag.

- Vi forventer, at det bliver mere travlt i dag, end det har været i sidste uge, fordi ferien er ophørt. De fleste af vores pendlere, der rejser over Øresund, pendler fra Sverige til Danmark om morgenen, og de skal selvfølgelig hjem igen om eftermiddagen, siger DSB's trafikinformationschef, Tony Bispeskov til Ritzau.

Læs: Vores svenske ansatte er bekymrede over ID-kontrollen.

Ifølge stikprøver fra DSB er det muligt at skifte tog i Københavns Lufthavn og komme igennem id-kontrollen på cirka tre minutter i myldretiden.

Det betyder, at der er "god tid" til at skifte til næste tog, som kører ni minutter efter, lyder det fra Tony Bispeskov, der også mener, at trafikken er blevet mere smidig i løbet af den seneste uge:

- Kunderne er i den sidste uges tid blevet mere rutinerede i det her. Det vil sige, vi ikke har så mange tilfælde, hvor folk ikke har den rigtige ID, siger han.

Skulle kontrollen alligevel føre til store forsinkelser, har DSB indsat et reservetog, der står standby med lokofører og togpersonale på Københavns Hovedbanegård for at kunne hjælpe trafikken med at glide hurtigere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik