DSB-top dropper forslag om ekstra løn

Massiv kritik af DSB i medierne har fået DSB's bestyrelse til at droppe et forslag om et ekstra honorar.

Bestyrelsen i DSB synes alligevel ikke, at de har fortjent et ekstra honorar for et ekstraordinært stort antal møder i 2011.
      Bestyrelsen har i hvert fald besluttet at trække et forslag om et ekstra honorar tilbage, oplyser DSB tirsdag aften.
      DSB's bestyrelse havde bedt transportministeren om et forhøjet bestyrelseshonorar for året 2011 baseret på det usædvanligt store antal møder.
       Bestyrelsen har tidligere haft seks ordinære bestyrelsesmøder om året, hvor der i 2011 allerede har været i alt 24 bestyrelsesmøder, samt yderligere møder i bestyrelsens ansættelsesudvalg og en række ekstra formøder og formandskabsmøder.
      Derfor havde bestyrelsen foreslået at give bestyrelsesmedlemmerne et ekstra honorar på 50 procent af deres honorar for 2011.
      Men på baggrund af den negative opmærksomhed i den offentlige debat, har DSB's bestyrelse her til aften besluttet at lade forslaget bortfalde.
      - Det er afgørende for DSB's bestyrelse at holde fokus på at genoprette DSB's økonomi, lyder det i en kortfattet meddelelse fra bestyrelsen.
      I 2010 fik de ni medlemmer af DSB's bestyrelse 200.000 kroner hver.
      Inden bestyrelsen selv valgte at trække forslaget tilbage, nåede statsminister Helle Thorning Schmidt (S) samt transportminister Henrik Dam Kristensen (S) tidligere tirsdag at udtrykke forståelse for kravet.
      - Mit synspunkt er, at folk skal belønnes for ekstra ordinær aktivitet, hvad enten vi taler om tømreren på overarbejde eller om medlemmet af en bestyrelse, som må lægge en ekstra indsats for dagen for at tage
      hånd om ekstra ordinære problemer, sagde Dam Kristensen i en meddelelse.
      Samtidig gav han dog udtryk for, at forslaget var kontroversielt.
      - Jeg kan godt forstå, at folk kan undrer sig over, at bestyrelsen skal have et ekstraordinært honorar i en periode, hvor DSB har økonomiske problemer, sagde Dam Kristensen.
      Den høje mødeaktivitet i 2011 skyldes især den krise, som DSB blev kastet ud i, da de økonomiske problemer i DSB First først på året blev kendt.
      Blandt andet skulle der udarbejdes et nyt regnskab og gennemføres store ledelsesmæssige ændringer, som også krævede bestyrelsens engagement.