DSB-svar til kritisk minister trækker ud

DSB's bestyrelse kan ikke nå at svare transportminister om misinformation inden for svarfrist.

DSB's bestyrelse får nu en uge ekstra til at tygge på sit svar til transportminister Hans Christian Schmidt (V) om misinformation i sagen om datterselskabet DSBFirst.
Torsdag havde ministeren ellers i bestemte gloser gjort bestyrelsen opmærksom på, at han krævede svar senest den efterfølgende onsdag.
Men den svarfrist er for kort, har bestyrelsen nu oplyst til Hans Christian Schmidt.
- Jeg har i dag takket ja til et møde med DSB's bestyrelsesformand Mogens Granborg, som har orienteret mig om, at det ikke var muligt for bestyrelsen at forholde sig til mit brev om misinformation inden for tidsfristen i morgen, skriver ministeren til Ritzau.
- Jeg har derfor meddelt Mogens Granborg, at der ikke går nogen skår af mig ved at udsætte fristen for svar yderligere en uge til den 26. april, fortsætter transportministeren.
Der er tale om den længst mulige udsættelse, "da jeg er nødt til at vide, hvor jeg har min bestyrelse inden virksomhedsmødet den 27. april", oplyser Hans Christian Schmidt.
Ministerens krav til DSB kommer efter, at han i tre konkrete tilfælde føler sig misinformeret om problemerne i DSBFirst.
I efteråret modtog Hans Christian Schmidt tre redegørelser, som ifølge ministeren ikke indikerede de store økonomiske problemer i DSBFirst, der blandt står for togtrafikken på Kystbanen.
Sidenhen er DSBFirsts store underskud kommet for en dag. Det har kostet DSB-direktør Søren Eriksen jobbet og har tvunget selskabet til at sætte 725 millioner kroner af til at rydde op i datterselskabet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere