DSB suspenderer underdirektør.

Peder Nedergaard, der er underdirektør i DSB, er suspenderet af togselskabet, oplyser DR Nyheder.

Foto: TV2/Lorry

DSB har i dag suspenderet underdirektør Peder Nedergaard fra hans arbejde i DSB efter den seneste tids skandale om at bremse den kritiske DSB-journalist Lars Abild.

Suspensionen sker efter DR Nyheders afsløringer om, at underdirektøren på sin private mailadresse har modtaget belastende mails fra direktøren for kommunikationsbureauet Waterfront, Lars Poulsen.

Suspensionen blev besluttet efter et møde tirsdag mellem DSB's formand, Peter Schütze, administrerende direktør, Jesper Lok, og advokatfirmaet Bruun & Hjejle vedrørende en ekstern undersøgelse af DSB's samarbejde med PR-bureauet Waterfront.

I en pressemeddelelse oplyser DSB, at underdirektør Peder Nedergaard er suspenderet så længe undersøgelsen står på.

- Vi har som alle andre en interesse i en så hurtig og grundig undersøgelse som muligt og også i en så åben afrapportering som muligt, siger administrerende direktør Jesper Lok i en kommentar.

Han tilføjer: - Lad mig igen understrege, at de i medierne beskrevne metoder ikke er forenelige med den måde, DSB ønsker at drive forretning, siger Jesper Lok, der ikke ønsker at kommentere yderligere på sagen.

Flere mails mellem Waterfronts direktør, Lars Poulsen og DSB's underdirektør Peder Nedergaard viser, at DSB har betalt Waterfront for at holde den DSB-kritiske journalist Lars Abild beskæftiget med freelanceopgaver, så han ikke fik tid til at skrive om DSB.

Samtidig har mailkorrespondancen mellem de to indeholdt fortrolige oplysninger om Lars Abilds sygdom. Det vurderes af flere eksperter at være ulovligt.

Lars Abild skulle angiveligt stækkes, fordi han skrev kritisk om Waterfront-kunden DSB.

Efter afsløringerne af samarbejdet mellem DSB og Waterfront har Lars Abild sagt, at han vil politianmelde Waterfront, fordi han mener, det er ulovligt at videregive fortrolige helbredsoplysninger.

Hele sagsforløbet skal nu belyses i den eksterne undersøgelse, som ledelsen i DSB har igangsat.

Men flere af Folketingets partier er kritiske over for den, da den skal udføres af advokatfirmaet Bruun & Hjejle, som DSB brugte til at undersøge skandalen om DSB First.

Derfor har transportminister Henrik Dam Kristensen (S) nu indkaldt alle ordførerne til et møde om DSB, siger han til TV Avisen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik