DSB suspenderer underdirektør.

Peder Nedergaard, der er underdirektør i DSB, er suspenderet af togselskabet, oplyser DR Nyheder.

DSB har i dag suspenderet underdirektør Peder Nedergaard fra hans arbejde i DSB efter den seneste tids skandale om at bremse den kritiske DSB-journalist Lars Abild.

Suspensionen sker efter DR Nyheders afsløringer om, at underdirektøren på sin private mailadresse har modtaget belastende mails fra direktøren for kommunikationsbureauet Waterfront, Lars Poulsen.

Suspensionen blev besluttet efter et møde tirsdag mellem DSB's formand, Peter Schütze, administrerende direktør, Jesper Lok, og advokatfirmaet Bruun & Hjejle vedrørende en ekstern undersøgelse af DSB's samarbejde med PR-bureauet Waterfront.

I en pressemeddelelse oplyser DSB, at underdirektør Peder Nedergaard er suspenderet så længe undersøgelsen står på.

- Vi har som alle andre en interesse i en så hurtig og grundig undersøgelse som muligt og også i en så åben afrapportering som muligt, siger administrerende direktør Jesper Lok i en kommentar.

Han tilføjer: - Lad mig igen understrege, at de i medierne beskrevne metoder ikke er forenelige med den måde, DSB ønsker at drive forretning, siger Jesper Lok, der ikke ønsker at kommentere yderligere på sagen.

Flere mails mellem Waterfronts direktør, Lars Poulsen og DSB's underdirektør Peder Nedergaard viser, at DSB har betalt Waterfront for at holde den DSB-kritiske journalist Lars Abild beskæftiget med freelanceopgaver, så han ikke fik tid til at skrive om DSB.

Samtidig har mailkorrespondancen mellem de to indeholdt fortrolige oplysninger om Lars Abilds sygdom. Det vurderes af flere eksperter at være ulovligt.

Lars Abild skulle angiveligt stækkes, fordi han skrev kritisk om Waterfront-kunden DSB.

Efter afsløringerne af samarbejdet mellem DSB og Waterfront har Lars Abild sagt, at han vil politianmelde Waterfront, fordi han mener, det er ulovligt at videregive fortrolige helbredsoplysninger.

Hele sagsforløbet skal nu belyses i den eksterne undersøgelse, som ledelsen i DSB har igangsat.

Men flere af Folketingets partier er kritiske over for den, da den skal udføres af advokatfirmaet Bruun & Hjejle, som DSB brugte til at undersøge skandalen om DSB First.

Derfor har transportminister Henrik Dam Kristensen (S) nu indkaldt alle ordførerne til et møde om DSB, siger han til TV Avisen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere