DSB lancerer fem tiltag mod coronavirus

DSB og Metroselskabet skruer blandt andet op for afgangene for at undgå, at de rejsende står tæt i toget.

DSB og Metroselskabet planlægger at indsætte ekstra togmateriel for at fordele trafikken over flere afgange.

Det oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Det sker efter dagens melding fra regeringen om, at der vil blive indført særlige regler for offentlig transport for at undgå unødig smitte med den ny coronavirus, covid-19.

Metroselskabet uddyber, at man vil køre med maksimal kapacitet fra 06.00 til 20.00 om aftenen for at sikre mindre trængsel.

Pressekoordinator Kåre Møller Madsen oplyser, at Metroselskabet allerede har oplevet et fald i passagerer de seneste dage på under 10 procent.

- Så der er allerede mere plads i metroen end normalt, siger han.

Derudover intensiverer Metroselskabet rengøringen af vognene i løbet af dagen ud over deres normale rengøring.

Fokuserer på information til borgerne

Ifølge Movia har man som det første og vigtigste koncentreret sig om, at få myndighedernes opfordringer til borgere og kunder så bredt ud som muligt.

- Som statsministeren sagde på pressemødet i dag, kan situationen ændre sig meget hurtigt, og det er nødvendigt, at vi alle tager situationen alvorligt. Derfor har vi fokuseret på information om ændret adfærd til borgerne først og fremmest, siger Camilla Struckmann, kommunikationsdirektør i Movia, til TV 2 Lorry.

Man opfordrer samtidig alle til at følge med på coronasmitte.dk, vise hensyn til hinanden, holde afstand, rejse uden for myldretiden, hvis det er muligt, og lade være med at rejse med bus, tog eller metro, hvis man er syg eller formoder at være smittet.

Deruover følger trafikselskabet tæt med i, om opfordringen til borgerne virker, så trængslen bliver mindre og kunderne fordeler sig mere jævnt i trafikken hen over døgnet.

- I Movia er vi også i fuld gang med at se på, hvordan vi i øvrigt kan efterleve myndighedernes opfordring. Vi har tæt dialog med de mange busoperatører, og vi følger myndighedernes krav om en grundig rengøring af busser og toge en gang i døgnet. Vi ser også på, hvor der kan være behov for at sætte ekstra kapacitet ind.  

- I dag har vi fokuseret på information til borgerne. Det er vigtigt, at vi passer godt på hinanden og tager hensyn til de særligt sårbare og svage, siger Camilla Struckmann.

Regeringen: Undgå myldretrafik

Regeringen opfordrer også de rejsende til at bruge offentlig transport udenfor myldretiden for at inddæmme corona-smitte.

- For rigtig mange mennesker er den kollektive trafik en del af hverdagen, hvor man kan komme ud for at stå eller sidde tæt på andre mennesker, udtaler transportminister Benny Engelbrecht (S).

- I den aktuelle situation med coronavirusset opfordrer vi derfor de rejsende til at være hensynsfulde over for hinanden og særligt over for de ældre medrejsende.

I Transportministeriets pressemeddelelse fremgår det desuden, at man også opfordrer transportudbyderne til at være særligt opmærksom på rengøring af fælles kontaktflader som håndtag og stopknapper.

DSB lancerer fem tiltag 

I kølvandet på regeringens strategi om at inddæmme spredningen af coronasmitten iværksætter DSB nu en række initiativer, lyder det i en pressemeddelelse. Tiltagene iværksættes onsdag.

De fem tiltag er:

Sent tirsdag eftermiddag meddeler de danske sundhedsmyndigheder, at 256 personer er bekræftet smittet med coronavirus, og 1101 personer er aktuelt i coronakarantæne.

Opfordringer til de rejsende fra Transportministeriet:


    Spørg Os - Afstemning

    Spørg Os - Formular

    Valg til Folketinget