DSB lukker billetautomater til nytår for at undgå hærværk

Billetautomaterne har tidligere været udsat for omfattende hærværk for mange millioner kroner. Derfor lukker DSB udendørs automater rundt i landet.

Nytåret er lige om hjørnet, og allerede nu bliver der fyret masser af fyrværkeri af. Men det er ikke alle, der har de bedste intentioner med deres krudt.

Når nytåret nærmer sig, lukker DSB derfor de billetautomater, der står udenfor, for at undgå hærværk.

quote Vi er nødt til at lave denne kontrollerede nedlukning af automaterne, hvis vi skal undgå det omfattende hærværk.

DSB’s informationschef Tony Bispeskov

Ifølge DSB er årsagen, at 47 automater i 2007-2008 blev ødelagt over hele landet på grund af fyrværkeri. Hærværket løb op i mange millioner kroner.

DSB’s informationschef Tony Bispeskov forklarer, at lukningen er den rigtige løsning, fordi den skaber færrest gener for kunderne.

- Vi er nødt til at lave denne kontrollerede nedlukning af automaterne, hvis vi skal undgå det omfattende hærværk, der kan sætte automaterne ud af spillet i en længere periode, siger han i en pressemeddelelse.

Fakta om hærværk mod billetautomater

Masser af alternativer

Lukningen af automaterne begynder søndag den 30. december 2018, og automaterne bliver sat i drift igen fra om morgenen tirsdag den 1. januar 2019.

De lukkede automater vil være udstyret med skilte, der informerer om de alternative muligheder, kunderne har for at købe billetter.

Det er fortsat muligt at benytte de indendørs billetautomater, Rejsekort eller DSB-app’en, hvor man kan købe billetter og klippekort.

Desuden man købe billetter på DSB.dk, i 7-Eleven på stationerne eller i Salg & Service-butikkerne på Københavns Hovedbanegård, Odense Banegård og Aarhus Banegård.

I Københavnsområdet kører langt de fleste kunder på Periodekort og Rejsekort, er det desuden muligt at købe billetter på DOT Mobilbilletter Hovedstaden App eller sms-tjenesten 1415.

Det er ikke DBS's billetautomater, som tidligere har været udsat for hærværk. I starten af december begik udkendte gerningsmænd hærværk mod S-togskabler.

Indslag fra den 4. december i år om hærværk mod S-togskabler.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

80_percent

playEnhedslisten: Det haster med en løsning for Østbanen

618113-311

Forsinkelser for S-tog og fjerntog efter uheld ved Valby

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

elbusser københavn frederiksberg

14 buslinjer omlægges til el i 2022 – heriblandt to travle ruter i København

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere