DSB indsætter flere busser på strækning med sporabejde

Togbusserne vil inden længe køre oftere.

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Sommerferien lakker mod enden for mange, der muligvis skal til at pendle på arbejde igen. 

Derfor indsætter DSB nu flere togbusser mellem Frederikssund, Ballerup og Flintholm, oplyser man i en pressemeddelelse. 

Fra på mandag den 30. juli kører Togbusserne på den grønne linje hvert 10. minut frem for hvert 20. minut, hvilket blandt andet er et resultat af passagertællinger og drøftelser med Pendlerklubben Frederikssund.

- Vi følger trafikken tæt. Vi foretager tællinger i busserne og har, inden sporarbejdet gik i gang, analyseret passagerstrømmene i samarbejde med DOT. På baggrund af datamaterialet har pendlerklubben og vi konkluderet, at det er en god idé at køre flere busser allerede fra uge 31 frem for som planlagt fra uge 33, hvor også Blå og Lilla Linje er tilbage i 10 minutters-drift, forklarer informationschef i DSB Tony Bispeskov.

Flere stationer forskønnes 

Man er i gang med at udskifte skinner og renovere broer på S-togsbanen mellem Frederikssund og Valby. 

12 af stationerne får desuden en overhaling i form af reparationer og forskønnelser, da der nu er plads til arbejdet på strækningen, som normalt transporterer 30.000 passagerer hver dag. 

Læs også Pendlere kæmper mod S-togslukning: "De skal på andre tanker"

Da DSB sidste år annoncerede arbejdet, der startede 1. juni og varer indtil 26. august, blev planerne ikke taget pænt imod af pendlerne, som ikke ønskede busser i stedet for tog:

- Vi er på ingen måde begejstret for projektet. Det er meget voldsomt med en total lukning i så mange uger, sagde bestyrelsesmedlem i pendlergruppen Bent Njor dengang til Lokalavisen Egedal.

Man har dog alligevel været fint tilfreds med strækningen denne sommer og er glad for de ekstra busafgange fra 30. august:

- DSB lytter til os, og arbejdet er færdigt til tiden. Det her er fantastisk og et resultat af et godt samabejde. Vi håber selvfølgelig, at det fortsætter fremover, siger den glade formand for Pendlerklubben Frederikssund, Torben James Jensen, til TV 2 Lorry. 

- Vi er godt klar over, at folk er påført ualmindelig ventetid, men det kan man ikke undgå, når mere end 40 kilometer skinner skal laves, siger han. ​

Standby-busser har sikret plads

Der har været såkaldte standby-busser klar hele sommeren i tilfælde af problemer med kapaciteten, forklarer informationschef Tony Bispeskov. 

- Møder der eksempelvis en børnehave op og skal med bussen, rykker vi en af vores standby-busser frem og sender den af sted umiddelbart efter den første, så vi sikrer, der er plads til alle, siger han. 

Det er sket flere gange. 

På flere strækninger kan Movias gule busser være et godt alternativ til Togbusserne. Der er på flere linjer indsat flere busser end normalt, og der er ikke som normalt tyndet ud i antallet af afgange i skolernes sommerferie.

Fakta om Togbusserne

DSB kører i denne uge fem Togbus-linjer langs Frederikssundsbanen.

Orange og Rød Linje kører hvert 10. minut og standser ved samtlige stationer.

Grøn, Blå og Lilla Linje kører hvert 20. minut og standser ved udvalgte større stationer.

Fra mandag den 30. juli kører Grøn Linje hvert 10. minut.

Fra mandag den 13. august kører de ovennævnte linjer hvert 10. minut. Samtidig indsætter DSB de to Togbus-linjer Gul og Brun på tværs af banen i myldretiderne.

Tjek din tur på Rejseplanen.dk. 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik