Drukkonkurrencer er overtrædelse af loven

Festarrangører må ikke opfordre gymnasieelever til druk som i tilfældet på Australian Bar, mener Forbrugerrådet. Nu aflyses festerne.

Det er en klar overtrædelse af markedsføringsloven, når festarrangører inviterer gymnasieelever til drukkonkurrencer på Australian Bar i København på hverdagsaftener. Det siger Mette Boye, som er afdelingschef i Forbrugerrådet.

Læs også: Diskoteker lokker elever til hverdagsdruk

På Australian Bar bliver der arrangeret såkaldte "gymnasiekrige", hvor gymnasieelever konkurrerer mod andre skoler om, hvem der kan drikke mest, mens der er fri bar. Og det er langt over grænsen, mener Mette Boye, der er afdelingschef i Forbrugerrådet:

-Det er ikke i orden, at virksomheder opfordrer børn og unge til at drikke alkohol. I det her tilfælde er det ikke bare et spørgsmål om en opfordring til at drikke, her er der også tale om umådeholden druk, fordi der er tale om en konkurrence om, hvem der kan drikke mest. Derfor er vi langt over grænsen. Vores holdning til sagen er, at det bestemt ikke er lovligt, siger Mette Boye til DR København.

Arrangementerne bliver aflyst

Hun opfordrer til, at sagen bliver taget op i Alkoholreklamenævnet, og at Forbrugerombudsmanden ser på sagen.

Efter bestyreren på Australian Bar, Jim Jørgensen, er blevet konfronteret med arrangementet, har baren valgt at aflyse gymnasiekrigene. Samtidig understreger Jim Jørgensen i en skriftlig udtalelse til DR Købehavn, at det ikke er Australian Bar, der står for arrangementet.

- Det er eksterne arrangører, der står for dem. De har ikke markedsført eventet inden for de aftalte rammer, og vi ønsker ikke at stå inde for det i vores forretning. Derfor har vi bedt dem aflyse, skriver Jim Jørgensen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere