Dronningen fejrer 40 års jubilæum i januar

Dronningens 40 års jubilæum markeres med tre dages festivitas, festforestilling, gudstjeneste og gallataffel.

Arkiv foto Foto: Lorry

Dronning Margrethe fejrer sit 40 års jubilæum som regent den 14. januar 2012, og det markeres gennem en række officielle arrangementer over tre dage fra 13. til 15. januar.

Jubilæet vil desuden blive markeret med udstillinger på Frederiksborg Slot, Amalienborgmuseet og Arken samt andre begivenheder, som løbende vil blive annonceret af arrangørerne.

Markeringen af jubilæet starter fredag den 13. januar med en reception for dronningen på Christiansborg.

Dagen efter kører dronningen i karet til Københavns Rådhus, hvor der klokken 13 er underholdning i Rådhushallen. Bagefter vil regentparret viser sig på Rådhusets balkon.

Lørdag aften er der en festforestilling for dronningen i Danmarks Radios Koncerthus.

Søndag den 15. januar begynder med et statsråd på Christiansborg Slot.

Efter vagtskiftet på Amalienborg klokken 12 vil den kongelige familie viser sig på balkonen. Om eftermiddagen vil dronning Margrethe deltage i en gudstjeneste i Christiansborg Slotskirke.

De tre dages markering af jubilæet slutter med et gallataffel på Christiansborg Slot for det officielle Danmark, udenlandske gæster og den familie.

Da Frederik 9. døde 14. januar 1972, overgik tronen til dronning Margrethe ll, og tronskiftet blev bekendtgjort 15. januar fra balkonen på Christiansborg Slot af statsminister Jens Otto Krag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik