Dronninge-udstilling slår alle rekorder

Særudstillingen med dronningen i fokus på Det Nationalhistoriske Museum slår alle besøgsrekorder.

Danskerne strømmer til særudstillingen "Regent i 40 år - Dronning Margrethe II 1972-2012" på Frederiksborg Slot i Hillerød. Gæsteantallet til udstillingen er på højde med de travleste sommerdage og sætter dermed alle rekorder for vinterhalvåret.
- Vinteren 2011/12 var vores hidtil bedste, og vi satte ny besøgsrekord for vintersæsonen. Sammenlignet med tilsvarende rekordperiode sidste år, så har vi 44 procent flere besøgende i år, siger Mette Skougaard, direktør på Det Nationalhistoriske Museum.
Dronningen gør altså vinter til sommer på alle måder, mener direktøren. Foruden de flotte besøgstal har udstillingen også modtaget flotte anmeldelser.
Den store tilstrømning til særudstillingen om dronningen betyder derfor nu, at udstillingen bliver forlænget til 6. maj. Derudover bliver dagene fra den 1. april længere, da museet forlænger åbningstiderne til 10-17 alle ugens dage frem til oktober.
- Vi har planlagt en masse aktiviteter på museet i påsken. Blandt andet er udstillingen om dronningen udvidet til en mindre udstilling for børn, der kan gå på opdagelse og løse forskellige opgaver. Alle aktiviteter er gratis for museets gæster, siger Mette Skougaard.
Udstillingen består af fire udstillingsrum, som fortæller om dronningens fire årtier i spidsen for Danmark både med portrætter og kjoler. Særudstillingen er især rost for et rigt indhold og en særlig flot iscenesættelse.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Lysfestival5

playJesper er lysets mester – også udlandet har fået øje på ham

Dragør lodstårn

Over 100 år gammelt vartegn i fare for at rådne op

De Ukendte Danmarksmestre - Morten Junge Olsen - Petanque

playDanmarksmestre i petanque er bedste venner og sigter efter VM

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Lav mad over åben ild

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere