Dronninge-udstilling slår alle rekorder

Særudstillingen med dronningen i fokus på Det Nationalhistoriske Museum slår alle besøgsrekorder.

Foto: TV 2 Lorry

Danskerne strømmer til særudstillingen "Regent i 40 år - Dronning Margrethe II 1972-2012" på Frederiksborg Slot i Hillerød. Gæsteantallet til udstillingen er på højde med de travleste sommerdage og sætter dermed alle rekorder for vinterhalvåret.
- Vinteren 2011/12 var vores hidtil bedste, og vi satte ny besøgsrekord for vintersæsonen. Sammenlignet med tilsvarende rekordperiode sidste år, så har vi 44 procent flere besøgende i år, siger Mette Skougaard, direktør på Det Nationalhistoriske Museum.
Dronningen gør altså vinter til sommer på alle måder, mener direktøren. Foruden de flotte besøgstal har udstillingen også modtaget flotte anmeldelser.
Den store tilstrømning til særudstillingen om dronningen betyder derfor nu, at udstillingen bliver forlænget til 6. maj. Derudover bliver dagene fra den 1. april længere, da museet forlænger åbningstiderne til 10-17 alle ugens dage frem til oktober.
- Vi har planlagt en masse aktiviteter på museet i påsken. Blandt andet er udstillingen om dronningen udvidet til en mindre udstilling for børn, der kan gå på opdagelse og løse forskellige opgaver. Alle aktiviteter er gratis for museets gæster, siger Mette Skougaard.
Udstillingen består af fire udstillingsrum, som fortæller om dronningens fire årtier i spidsen for Danmark både med portrætter og kjoler. Særudstillingen er især rost for et rigt indhold og en særlig flot iscenesættelse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?