Drenge kastede molovtovcocktails

En gruppe drenge i alderen helt ned til 13 år hærgede området omkring Ølby Station i weekenden, hvor de blandt andet kastede med molotovcocktails mod en ejendom og satte ild på flere biler, skriver DAGBLADET Køge.

To 16-årige drenge fra Køge og Ringsted blev i dag fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i forbindelse med en række brandstiftelser i weekenden.
De to drenge mistænkes for sammen med en 13-årig og en14-årig dreng fra Køge, at have kastet en molovtovcocktail mod en ejendom på Hedelyng nær Ølby Station natten til søndag. Til alt held gik vinduet ikke i stykker, og beboerne opdagede straks flammerne, som blev slukket med det samme.
Kort efter kunne politiet anholde den 16-årige dreng fra Ringsted og de to mindreårige. Senere på aften lykkedes det også at finde den 16-årige fra Køge. Udover brandstiftelsen på Hedelyng menes drengene også at stå bag hærværk på Falkevej mod en lastbil, der blev oversprayet med maling og antændt. Lastbilen udbrændte totalt. Det samme gjorde en bil parkeret på OK-tanken ved Ølbycenteret, der også var et mål for drengenes hærgen. Derudover mener politiet, at drengene står bag hærværk mod en bil på Tigervej og graffiti-hærværk på Ølby station. Ødelæggelserne kommer i kølvandet på sidste uges brandstiftelser i og omkring Ellemarken.
Midt- og Vestsjællands Politi mener dog ikke, at der er nogen forbindelse mellem de to sager.
- Vi kan ikke umiddelbart se en forbindelse. Der har været lidt sporadisk ballade omkring Ølbycenter i længere tid, og vi mener, at det er to forskellige ting, der tilfældigvis har kørt sideløbende, siger lederen af Køge Lokalpoliti Johnny Nilsson.
De to mindreårige er blevet afhørt og overgivet til de sociale myndigheder. De to 16-årige drenge blev fremstillet i grundlovsforhør mandag og varetægtsfængslet til henholdsvis den 26. marts og den 12. marts.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere