Dragør har flest indbrud per indbygger - så mange er der i din kommune

Mens antallet af indbrud på landsplan er det laveste i 35 år, ligger Dragør i toppen som den kommune med flest indbrud per indbygger.

Hvis man bor i Dragør, er det måske være en god idé at investere i nogle solide låse eller i en god indbrudsalarm. Her er der nemlig godt gang i tyveknægtenes lange fingre.

Mens antallet af indbrud på landsplan i 2019 var det laveste i 35 år, ser det helt modsat ud i Dragør.

Her skete 58 flere indbrud end året før, og indbrudstallet per husstand var dobbelt så højt som i resten af Danmark. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. 

- Det er jo aldrig sjovt, når man ligger højt på sådan en statisik. Det er noget, vi forsøger at være opmærksom på. Desværre kan vi ikke kigge over folks hække 24/7, men vi ville ønske, vi kunne gøre mere, lyder det fra Dragørs borgmester, Eik Bidstrup. 

For at mindske antallet af indbrud har kommunen allerede taget forskellige initiativer. 

- Vi arbejder på at gøre borgerne opmærksom på, hvad de selv kan gøre, og så har vi et tæt samarbejde med politi. Vi laver tryghedsvandringer med politiet, og vi har diverse pjæcer om, hvordan man kan beskytte sig selv. Og så opmuntrer vi til nabohjælp. Og vi er opmærksom på, om lys på vejen virker. Men vi ville ønske, vi kunne gøre mere, siger Eik Bidstrup.

Han pointerer dog også, at der ikke skal mange indbrud til, før den lille kommune slår sine egne indbrudsrekorder.

Ikke kun i Dragør ses en kedelig indbrudstendens.

Efter Dragør placeres Rudersdal, Hørsholm, Gentofte og til sidst Allerød på listen over de kommuner i Danmark, hvor der i 2019 blev begået flest indbrud per indbygger.

I Rudersdal og Allerød var der dog et fald i antallet af indbrud sammenlignet med sidste år.

Furesø i kamp mod indbrudstyve

I andre kommuner går det væsentligt bedre.

Blandt andet havde Furesø Kommune i år 209 indbrud sammenlignet med 324 indbrud sidste år. 

Årsagerne skal findes mange steder, lyder det fra Bo trygt, der i et samarbejde mellem Trygfonden, Realdania, Videnscentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd arbejder for at nedbringe antallet af indbrud i Danmark. 

- Det kan skyldes mange ting. Det er en kommune, der har engageret sig i indbrudsforebyggende arbejde. Mange borgere har tilmeldt sig nabohjælp. Og kommunen samarbejder med politiet, siger Britt Wendelboe, programleder i Bo trygt. 

Nabohjælp, som Dragør også opfordrerer til, er dog ikke nok i sig selv, hvis man som boligejere vil undgå indbrud, lyder det fra Bo trygt.

- Nabohjælp er vigtigt, men ikke tilstrækkeligt. Man skal også huske at styrke døre og vinduer og lave udendørsbelysning.

I hele Danmark blev der i 2019 anmeldt 24.553 indbrud, mens der i 2018 blev anmeldt 28.765 indbrud.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Beand Nørrebro

Igen: Nørrebro ramt af brande

politi demo

playPolitiet massivt til stede efter uro i København - en anholdt for stenkast

tåregas

playEfter stor demonstration: Kampklædt politi spærrer del af Østerbro

20210429-201324-7-1920x1440we

Politiet efterlyser tabt medicin - kan være dødeligt ved indtagelse

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere