Drabstiltalt ville gøre en god gerning

En kosovoalbaner nægter at have dræbt en afghansk mand under et masseslagsmål i Center Sandholm sidste år.

Foto: TV 2 Lorry

Et masseslagsmål i Sandholmlejren den 7. april sidste år endte tragisk. En 30-årig afghansk mand mistede livet, mens en anden blev hårdt såret.

Begge handlinger er en 27-årig kosovoalbaner ifølge Statsadvokatens anklageskrift skyldig i. Men det nægter han. Den tiltalte ville blot hjælpe med at stoppe slagsmålet, forklarede han fredag formiddag i Retten i Hillerød.

Omkring klokken 12.30 var en gruppe tjetjenere og afghanere stødt sammen i et større slagsmål, hvor op mod 100 mennesker deltog.

- Jeg prøvede at gøre en god gerning ved at skille en afghaner og en tjetjener ad. Jeg skubbede dem fra hinanden. Men da jeg så ser over på afghaneren, har han en kniv og vil stikke mig i ansigtet, sagde han.

Med en kuglepen i hånden illustrerede den muskuløse kosovoalbaner i retten, hvordan han havde beskyttet sit ansigt mod kniven. Efter at være blevet ramt i begge hænder, fik han fat i afghanerens arme og forsøgte at ruske kniven ud af hans hånd.

- Og så må kniven være blevet stukket ind i ham, mens jeg forsøgte at få ham til at tabe kniven, forklarede den 27-årige.

Et af stikkene ramte den 30-årige afghaner i hjertet, og det har formentlig været det dræbende.

Men Statsadvokatens anklager, Niels Carstensen, tror ikke på den forklaring. For på kosovoalbanerens værelse i Sandholmlejren - som han delte med flere landsmænd - blev der efterfølgende fundet et etui, der matcher mordvåbnet.

- Jeg har aldrig set den æske før, sagde den tiltalte.

- Og kniven havde jeg heller ikke set, før afghaneren havde den i hånden, bedyrede han.

Anklageren skal senere fredag fremlægge flere beviser, og i næste uge skal vidner være med til at klarlægge hændelsens egentlige forløb.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik