DR truer med at flytte melodi grand prix til Herning

Danmarks Radio truer med at flytte det stort opslåede internationale melodi grand prix fra Refshaleøen i København, hvis mediegiganten ikke får en ekstrabevilling på 13 millioner kroner til 'uforudsete udgifter'. Det skriver Mx.dk.

Arkiv foto

Metoden vækker harme hos Mette Abildgaard, medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden for De konservative.

Læs også: DR afviser: Truer ikke......

»Når de truer med at flytte til Herning, hvis vi ikke vi giver dem pengene, så kan vi blive nødt til det,« fortalte hun til Mx.dk, efter regionsrådet godkendte bevillingen.

Hun understregede, at det var med en pistol fra panden fra DR.

»Vi ville blive til grin i hele Europa, hvis vi skulle flytte melodi grand prix med mindre end 100 dage til, at det går i gang,« uddyber hun.

Det er ombygningen af B&W Hallerne på Refshaleøen i København, der har vist sig en større udfordring end først antaget, hvor blandt andet fjernelsen af tre bærende søjler har krævet en stærkere teknisk løsning end budgetteret.

Det er de tre parter Københavns Kommune, Wonderful Copenhagen og Region Hovedstaden, der hver skal finde 4,3 millioner kroner ekstra i budgettet.

Pernille Gaardbo, Executive Producer på Eurovision Song Contest 2014 skriver i en mail til metroxpress, at de har haft ansvaret for selve showet, hvor kommunen, Wonderful Copenhagen og regionen har haft til ansvar for at gøre området klar til showet.

Hun vil ikke kommentere på truslen om at flytte melodi grand prix'et.

Københavns Kommune skal tage stilling til ekstrabevillingen den 25. februar.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?