Doukaevs bombe var klar i kuvert

Kriminaltekniske undersøgelser viser, at Lors Doukaev næsten var færdig med sin bombe, da den sprang.

Arkiv foto Foto: Lorry

Lors Doukaevs bombe, som angiveligt skulle sendes til Morgenavisen Jyllands-Postens redaktion i Aarhus, var efter alt at dømme næsten færdig, da den sprang mellem hænderne på ham på et toilet på Hotel Jørgensen i København.
Det kom frem ved onsdagens retsmøde, da anklager Anders Riisager dokumenterede de kriminaltekniske erklæringer fra sagen mod den 25-årige ekstjetjener fra Belgien.
Undersøgelser af fundene fra det hærgede toilet viser nemlig, at bomben var delvist pakket og klar, da den eksploderede og sprængte toiletkommen i stumper og stykker, blæste dørkarmen ud og sårede Doukaev.
Ifølge kriminalteknikerne var sprængstoffet anbragt i en plastikæske til Nintendo-computerspil, som var stoppet i først én og siden en anden plastforet prøvekuvert.
Det strider imod Doukaevs egen forklaring om, at han var ved at hælde sprængstoffet ud i toilettet for at skille sig af med det, da det eksploderede.
På toilettet fandt politiet også afisolerede ledningsstumper og et stykke fiskesnøre, som efter alt at dømme kunne fungere som en form for detonator til bomben.
Anders Riisager fortalte, hvordan fiskesnøren kunne bruges til en såkaldt træktænding. En anordning, som skulle sørge for, at de afisolerede ledningsender skulle røre hinanden, når der blev trukket i snøren.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik