Doukaevs bombe var klar i kuvert

Kriminaltekniske undersøgelser viser, at Lors Doukaev næsten var færdig med sin bombe, da den sprang.

Lors Doukaevs bombe, som angiveligt skulle sendes til Morgenavisen Jyllands-Postens redaktion i Aarhus, var efter alt at dømme næsten færdig, da den sprang mellem hænderne på ham på et toilet på Hotel Jørgensen i København.
Det kom frem ved onsdagens retsmøde, da anklager Anders Riisager dokumenterede de kriminaltekniske erklæringer fra sagen mod den 25-årige ekstjetjener fra Belgien.
Undersøgelser af fundene fra det hærgede toilet viser nemlig, at bomben var delvist pakket og klar, da den eksploderede og sprængte toiletkommen i stumper og stykker, blæste dørkarmen ud og sårede Doukaev.
Ifølge kriminalteknikerne var sprængstoffet anbragt i en plastikæske til Nintendo-computerspil, som var stoppet i først én og siden en anden plastforet prøvekuvert.
Det strider imod Doukaevs egen forklaring om, at han var ved at hælde sprængstoffet ud i toilettet for at skille sig af med det, da det eksploderede.
På toilettet fandt politiet også afisolerede ledningsstumper og et stykke fiskesnøre, som efter alt at dømme kunne fungere som en form for detonator til bomben.
Anders Riisager fortalte, hvordan fiskesnøren kunne bruges til en såkaldt træktænding. En anordning, som skulle sørge for, at de afisolerede ledningsender skulle røre hinanden, når der blev trukket i snøren.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

Artikel foto

playVideo: Se, hvordan årets politihund arbejder

rullemarie

Beboere evakueres - politiet frygter sprængstof

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere