Don Ø's exit skal redde Parken

Næsten otte års uindskrænket enevælde for bordenden af den københavnske storklub FCK er slut for Flemming Østergaard - bedre kendt under den mafiøse betegnelse Don Ø, skriver dagbladet Børsen.

Formands-exiten annonceres blot fire dage før Parken offentliggør 2009-regnskabet, der forventes at blive et aldeles rædsomt bekendtskab for selskabets aktionærer. Allerede to uger efter regnskabets offentliggørelse skal Parken imidlertid igennem et aktiesalg til en værdi af 500 mio. kr.
Og ifølge Børsens kilder ville Don Ø's tilstedeværelse i bestyrelsen simpelthen skabe for meget støj til at gennemføre et succesfuldt aktiesalg. Ifølge de samme kilder har Don Ø dog flere gange selv tilbudt at trække sig fra bestyrelsen.
LD ejer 29,94 pct. af aktierne i Parken og har tilkendegivet at ville bakke op om aktiesalget med en tilsvarende andel.
Hos LD kalder direktør Carsten Koch først beslutningen om at træde tilbage for Flemming Østergaards egen. Senere siger han dog, at beslutningen er taget i fællesskab.
»Flemming Østergaard har været en entreprenør af guds nåde. Men nu står det klart, at Parken skal ind i en konsolideringsfase, og at der er behov for en anden profil,« siger Carsten Koch.
Flemming Østergaard sagde i aftes til TV 2 Nyhederne, at beslutningen om exitet er hans egen, men at LD også har haft en finger med i spillet.
Østergaard er blevet kritiseret fra alle sider i flere omgange hele sidste år, og efter rapporten for tredje kvartal sidste år blev offentliggjort er kritikken taget til. Alene årets første ni måneder efterlod et hul i regnskabet før skat på 255 mio. kr. og helårsresultatet bliver værre.
Parken er også blevet pålagt af fondsbørsen at stramme sine regler for handel med selskabets egne aktier, og Flemming Østergaards meget direkte facon og usædvanligt aktive rolle i den daglige ledelse af Parken gennem flere år har på det seneste fået kritikerne til at stå i kø.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere