Dømt for ejendomsspekulation vil frifindes

Steen Gude, der fik seks år i byretten for ejendomssvindel, fastholder sin uskyld og vil frifindes i ankesag.

Anklageren var "superglad", da det i december sidste år lykkedes at få forretningsmanden Steen Gude idømt en hård straf i byretten for ejendomsspekulation i millionklassen i forbindelse med konkursen i virksomheden Stones Invest i 2008.

Steen Gude selv derimod ankede dommen på stedet. Han går sammen med sin forsvarer, advokat Anders Németh, efter at blive frifundet.

Mandag indledes ankesagen i Østre Landsret, der skal tage stilling til Steen Gudes frifindelsespåstand.

I Retten i Lyngby blev Gude idømt en straf på seks års fængsel og en tillægsbøde på 18,5 millioner kroner.

Men der er endnu mere på spil, for han blev også fradømt retten til at være stifter, direktør eller bestyrelsesmedlem i virksomheder.

Tre andre fra topledelsen i Stones Invest fik tilsammen 11 års fængsel og blev også fradømt retten til at drive virksomhed.

Steen Gude gik konkurs med sit omfattende ejendomsimperium Stones Invest i sensommeren 2008 i forbindelse med finanskrisen. Konkursen efterlod en række kreditorer med kæmpetab.

Samtidig lød anklagen mod Steen Gude på, at han havde ladet Stones Invest finansiere sit luksusliv.

Byretten fandt ham skyldig i skyldnersvig af grov beskaffenhed ved at overdrage aktier til underpris kort før Stones Invests konkurs.

Han blev desuden fundet skyldig i groft bedrageri over for en norsk bank i en islandsk koncern. Og endelig blev han dømt for fire tilfælde af grov skattesvig.

Forholdene er under hele sagen blevet afvist af Steen Gude og hans advokat, og det er også baggrunden for, at han har valgt at anke dommen.

I byretten gik anklageren fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet - i daglig tale kaldet bagmandspolitiet - efter syv års fængsel til Steen Gude. Men vicestatsadvokat Per Justesen erklærede sig alligevel glad og tilfreds med straffen på seks års fængsel.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

Artikel foto

playVideo: Se, hvordan årets politihund arbejder

617670-311

Politi efterforsker mulig bilbombe i Gladsaxe som drabsforsøg

rullemarie

Beboere evakueres - politiet frygter sprængstof

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere