Domstol skal se på pris for klipning af dame og herrehår

Ligebehandlingsnævnet er stævnet i Københavns Byret. Frisørerne er sure over afgørelse om pris for hårklip

Det bliver nu op til enten Københavns Byret eller Østre Landsret at finde ud af, om det er i orden, at det er dyrere for kvinder at blive klippet hos frisøren, end det er for mænd.

Ligebehandlingsnævnet har afgjort, at det er ulovligt, når landets frisører forlanger højere priser for at studse hårlokkerne på kvinder end på mænd. Det er diskrimination.

Det har gjort frisørerne i Danmarks organisation for selvstændige frisører og kosmetikere (Dofk) under Håndværksrådet så vrede, at de har stævnet Ligebehandlingsnævnet.

Chefkonsulent og jurist i Håndværksrådet, Jeppe Rosenmejer, oplyser, at stævningen blev indgivet til Københavns Byret i sidste uge.

- Det er sket med en begæring om, at lade Østre Landsret vurdere sagen, der er principiel, siger Jeppe Rosenmejer.

Han slår fast, at Ligebehandlingsnævnets afgørelse nu koster en frisør 2500 kroner i godtgørelse til klageren, selv om klageren ikke var inde i salonen som kunde.

- Det var en kvinde, der ikke var inde i forretningen. Hun klagede over skiltet i vinduet.

- Konsekvensen af hendes klage kan være, at en hel branche skal bruge mange penge på store ændringer i praksis, uden at de overhovedet er blevet hørt, siger Jeppe Rosenmejer med henvisning til, at nævnet ikke hørte frisørerne inden afgørelsen.

Formanden for Dofk, Connie Mikkelsen siger, at hvis Ligebehandlingsnævnets afgørelse skal stå ved magt, bliver det et mareridt med priskaos hos frisørerne. Det tager længere tid at klippe en kvinde end en mand - også selv om en mand kan være langhåret.

- Der er mere teknik i at klippe kvinder. Vi gøre meget ud af over for frisørerne, at de skal regne en minutpris ud på, hvad det koster at drive deres salon og fastsætte deres priser efter det.

- Det er derfor en slags timepris efter tidsforbrug, der gælder, siger Connie Mikkelsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere