To døgn med usædvanligt få indbrud

Et indbrud i Nordsjælland mandag og fem indbrud tirsdag. Det er bemærkelsesværdigt lavt, siger politiet. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Mandag satte bundrekord med kun et enkelt indbrud i hele Nordsjælland, og i går var der også usædvanligt få indbrud på døgnrapporten, da Nordsjællands Politi opgjorde tallet for indbrud begået i døgnet fra tirsdag til onsdag.
Kun fem hjem havde i det tidsrum besøg af tyve med skruetrækker og koben.
- Det er markant mindre, end vi plejer. Historisk set ved vi godt, at tallet kan svinge meget. Men den seneste tid har vi set et meget lavt gennemsnit, siger politikommissær Gert Have fra Nordsjællands Politi.
I november og december sidste år, inden politiet iværksatte en stor indbrudsindsats, lå det daglige antal af indbrud på over 40, og en enkelt søndag i december nåede tallet op på 49 indbrud.
- Vi har så få indbrud lige nu, at vi kan bruge kræfterne på at efterforske mere, fortæller politidirektør Thorkild Fogde, Nordsjællands Politi.
Den efterforskning har blandt andet resulteret i, at politiet har anholdt og varetægtsfængslet 11 indbrudstyve de seneste uger.
Den kommende sommertid har normalt ry for at være højsæson for indbrud, men politidirektøren er forsigtig optimist i forhold til den varme tid.
- For os gør sommeren ingen forskel. Der, hvor det store ryk kommer for os, er typisk i de mørke måneder fra november til februar, siger Thorkild Fogde.
De fem indbrud på døgnrapporten i går blev begået i Fredensborg, Furesø og Gentofte. Samtidig blev der anmeldt fem indbrud i personbiler i Nordsjælland.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere