Dødstrusler mod betjente der skød flugtbilist

De to betjente, der i august 2006 skød og dræbte en 40-årig flugtbilist på Rådvadsvej i København, har begge modtaget adskillige dødstrusler. Det bekræfter den ene betjents forsvarsadvokat, Torben Koch.

Ifølge TV 2's oplysninger betyder det, at de to betjente, hvis ankesag i dag begyndte i Østre Landsret, nu får beskyttelse af Politiets Efterretningstjeneste (PET).
Den dræbtes kæreste, der i dag var mødt frem i retten, beklager, hvis nogen er blevet truet i sagen.
"Jeg vil gerne have, at sagen kommer for retten, uden at nogen skal føle sig truet," siger hun til TV 2.
Skuddramaet udspillede sig den 19. august 2006, da de to betjente affyrede 20 skud mod en flugtbilist efter en kort og intens biljagt i Københavns Nordvestkvarter.
I bilen sad ud over den 40-årige nu dræbte, som blev ramt af 11 skud, en drabsmand, der fem måneder tidligere var stukket af fra politiet og en tredje mand.
Sagen kom efterfølgende for retten på Frederiksberg, hvor de to betjente blev frikendt, fordi de ifølge dommen handlede i nødværge.
Sagen blev dog anket af anklagemyndigheden, og i dag begyndte ankesagen så i Østre Landsret. Her krævede anklageren blandt andet, at den dræbtes ni år gamle søn tilkendes en erstatning på cirka 115.000 kroner.
Den tredje passager i flugtbilen krævede også en erstatning på 50.000 kroner til dækning af blandt andet psykologbehandling.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere