Dødsbilen fra Køge udstilles i weekenden

Et arrangement for unge trafikanter udstiller den bil, der kørte galt i Køge og dræbte tre unge i august.

Foto: TV 2 Lorry (arkivbillede)

For at gøre unge opmærksom på faren ved at køre uforsvarligt udstilles på søndag den bil, som tre unge omkom i den 28. august i Køge.
      Det sker i forbindelse med Drivers Event, der arrangeres af blandt andet Sjællands og Hovedstadens Færdselssikkerhedsudvalg i samarbejde med FDM Køreteknik og politiet på FDM Sjællandsringen ved Roskilde.
      Tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af døde i trafikken faldt markant sidste år. Men det gør ikke budskabet mindre væsentligt, mener Sten Hansen, bilinspektør ved Rigspolitiet og medarrangør af arrangementet gennem 10 år.
      - Idéen i hele arrangementet er at nå ud til de unge og nye trafikanter fra 18 til 22 år. Vi skal fortælle dem, hvor galt det kan gå, hvis man ikke kører ordentligt, siger han.
      Det sker ved forskellige tiltag, blandt andet altså udstillingen af den forulykkede bil.
      Føreren af den pågældende bil og hans to passagerer blev dræbt, da de kørte ind i et vejtræ på Ølbyvej i Køge. Sammenstødet var så voldsomt, at bilen nærmest blev delt i to, og dens motor blev slynget ud.
      I år er tredje gang, at en forulykket bil er udstillet. Selvom bilen i princippet er anonymiseret og uden nummerplade, medgiver Sten Andersen, at mange kender til omstændighederne omkring ulykken.
      Selvom det sidste år betød, at pårørende til en af de unge, der var blevet dræbt i den udstillede bil, beklagede sig, mener han ikke, der er grund til at stoppe udstillingerne.
      - Der er sikkert nogen, der ikke synes, det er det etisk bedste. Men det har altså et formål, siger han.
      En udstillingshal skal danne rammerne for hele det dramatiske forløb, hvor tilskuerne kan bevæge sig fra den smadrede bil, videre til en ambulance med en bårer og så til en ligvogn.
      Der plejer ifølge Sten Andersen at komme mellem 3000 og 4000 unge til arrangementet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik