Hedebølgen vender tilbage med fornyet styrke - tropenat i vente

Efter et par dage med temperaturer under de 30 grader, bliver det igen meget varmt i weekenden.

For tiende dag i træk vil temperaturen fredag nå over de 25 grader og dermed give os sommerdag nummer 25 denne sommer. Men selvom mange måske synes, at 25-28 grader i skyggen er alt rigeligt, så stiger termometret yderligere i weekenden. Meteorolog ved TV 2 Vejret, Lone Seir, forklarer:

- Vinden drejer en lille smule, sådan at den luftmasse vi får op til os, kommer fra et varmt område i Europa i løbet af de næste par dage. Samtidig lægger vinden sig næsten helt, så luften står nærmest stille, og kan derfor blive varmet det ekstra op, der skal til for at nå over 30 grader.

Hedebølge og varmebølge:

Særligt i den sydlige del af landet kan termometret komme over de 30 grader.
Særligt i den sydlige del af landet kan termometret komme over de 30 grader.
Foto: TV 2 Vejret

Lokalt op til 32 grader

Varmen kulminerer søndag og mandag, hvor prognoserne har op til 31 grader, og lokalt kan vi nå helt op på 32 grader. Den sydlige del af landet er formentlig det sted, hvor termometret kommer allerhøjest op. Vestsjælland, Lolland-Falster og Sønderjylland ser ud til at blive de varmeste steder at opholde sig, mens det bliver mindre varmt i blandt andet Nordjylland.

Selvom varmen kulminerer søndag og mandag, bliver fredag bestemt også en dag, hvor solbriller og korte gevandter kan findes frem. Det bliver nemlig en tør og solrig dag med temperaturer helt op til 29 grader. Længst mod nordvest er der mulighed for havgus i løbet af eftermiddagen, og sker det, vil temperaturen falde mærkbart.

Fredag bliver også en hed dag især i den vestlige del af landet.
Fredag bliver også en hed dag især i den vestlige del af landet.
Foto: TV 2 Vejret

Ifølge DMI kan man nogle steder opleve tropenat søndag og mandag.

En tropenat er, når temperaturen ikke kommer under 20 grader.

Mindre varmt og udsigt til nedbør fra tirsdag

Selvom der er lagt op til tre meget varme dage nu, så er der også udsigt til, hvad nogen måske vil mene, er mere behagelige temperaturer. Lone Seir forklarer:

- Som prognoserne ser ud nu, vil der tirsdag trække en front op over landet. I den er der regn og måske torden. Efter fronten falder temperaturen - men ikke meget. Vi kan stadig få over 25 grader og dermed sommerdage.

Selvom modellerne ikke har meget regn i næste uge, så er det, som vil komme, efterhånden tiltrængt. Tørkeindekset er på hele 9,5 på en skala fra 1-10.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Vejr

Solskinsvejr blå himmel

Her kan man få op til 20 grader i weekenden

5d78c90c-ae73-48cd-ab4f-5a2d29e2d062.jpg

Fredag byder på byger - men også plads til sol

20190319-112740-l-1920x1340we.jpg

Birkepollen er eksploderet - få forklaringen her

Solskinsvejr blå himmel

Fantastisk forårsvejr - her kan temperaturen nærme sig 20 grader

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere