DMI advarer: Roskilde drukner i regn

Der er stor risiko for, at et skybrud rammer Roskilde Festivalen, oplyser DMI.

Festivalgæster i Roskilde vågner formentlig op til en ubehagelig overraskelse fredag morgen. Festivalpladsen er nemlig lige i skudlinjen for de kraftige regn- og tordenvejr, som DMI har varslet i det meste af landet.

- Det ser ud til at de kraftige regn- og tordenbyger kommer allerede her i løbet af morgen- og formiddagstimerne, siger Mogens Rønnebek, der er vagthavende ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

- Der kan tilmed komme skybrud i formiddag og hen over middag, tilføjer han.

Det er lige omkring tidspunktet, hvor de tre bands og kunstnere The Megaphonic Thrift, Rangleklods og Weedeater skyder dagens musikprogram i gang på hver sin scene.

Til gengæld ser det bedre ud for dagens hovednavn Jack White, der spiller på Orange scene klokken 22.

- Når vi kommer ud på eftermiddagen, er det overstået, og så bliver det en tør aften, siger Mogens Rønnebek.

Men gæsterne på Roskilde Festival har ikke set det sidste til regnen i den kommende weekend. For selvom solen ser ud til at kigge frem i ny og næ, byder både lørdag og søndag på byger.

- Nogle steder på Sjælland kan der komme ret kraftig regn og torden, men det er svært at sige, om det lige rammer festivalpladsen, siger Mogens Rønnebek.

Sidste år blev Roskilde Festival også ramt af et kraftigt skybrud, og flere steder var pladsen oversvømmet. Dengang afholdt det dog ikke tusindvis af festivalgæster fra at stille sig foran Orange Scene, da The Strokes gav koncert.

Fredag er det, ud over tidligere nævnte navne, kunstnere som I Got You On Tape, Gossip, Spleen United, Dalglish og Malk de Kojn, der skal underholde de våde festivalgæster.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Sygeplejerske

Sygeplejerskernes varslede strejke er udskudt for nu

Nemlig.com

Københavns Kommune beskylder firma bag Nemlig.com for underbetaling af chauffører

minimumsnormering

Åben slagudveksling på rådhus om penge til minimumsnormeringer

Skindergade

Bilerne får det røde kort: Gader i København lukkes for biltrafik

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere