Disse gymnasier overvåger elevernes computere til eksamen

Til terminsprøverne tester 11 gymnasier i hovedstadsområdet et nyt overvågningsprogram, som kan afsløre, hvis elever snyder.

Tusindvis af gymnasielever landet over forbereder sig i denne tid til deres kommende terminsprøver.

For de fleste indebærer det en masse forberedelsestid. Men der findes desværre også brodne kar blandt eleverne, som hellere vil springe over dér, hvor gærdet er lavest ved at snyde til prøverne.

Normalt er det eksamensvagternes opgave at kigge eleverne over skuldrene og sørge for, at reglerne bliver overholdt. Men på 19 gymnasier i landet tester man i disse uger også et nyt monitoreringsværktøj, der kan overvåge elevernes aktiviteter på computeren under prøverne.

Det skriver Berlingske mandag.

11 af de 19 gymnasier ligger i TV 2 Lorry’s sendeområde.

DISSE SKOLER TESTER OVERVÅGNING

Det nye program overvåger kun eleverne under eksamen og kan ret præcis afsløre, hvad de foretager sig på deres computer under eksamen.

Tager screendumps af skærmen

Helt konkret sørger programmet for at tage billeder af elevernes aktiviteter og ændringer på skærmen. Det kontrollerer desuden, om eleverne deler dokumenter med hinanden.

- Hidtil har eksamensvagter kunnet se, at elever har været inde på en hjemmeside, men de har ikke kunnet se, hvad eleverne præcis har foretaget sig. Det kan de med vores program. Vi skaffer bevismateriale, siger medstifter og direktør Morten Jakobsen fra firmaet ExamCookie, Morten Jakobsen, til Berlingske.

quote Umiddelbart lyder det som et godt og ikke særligt indgribende initiativ. For mig at se er det uproblematisk, at der tages screendumps af, hvad eleverne laver under eksamen.

Steen Schaumburg-Müller, professor ved Juridisk Institut på SDU

Selvom programmet indsamler oplysninger om alt, hvad eleverne foretager sig under deres prøver og eksaminer, så ser professor ved Juridisk Institut på Syddansk Universitet, Steen Schaumburg-Müller, ikke de store problemer ved det rent juridisk.

- Umiddelbart lyder det som et godt og ikke særligt indgribende initiativ. For mig at se er det uproblematisk, at der tages screendumps af, hvad eleverne laver under eksamen, siger han til Berlingske.

Men spørger man formanden for IT-politisk Forening, Jesper Lund, så frygter han, at overvågningen risikerer at registrere langt mere, end hvad formålet er.

De seneste år har der været flere eksempler på, at elever har misbrugt de digitale hjælpemidler til eksamen. Eksempelvis ved at søge hjælp hos andre over Facebook, eller købe opgavebesvarelser på nettet.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

MEtroen kører ikke mandag morgen

playFærdig med at "køre på røven" - ubetalte kontrolafgifter bliver trukket over lønnen

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere