Direktør i ZOO: "Vi holder åbent, så folk kan få lidt corona-fred"

Zoologisk Have i København holder som en af ganske få kulturinstitutioner stadig åbent. Det er i tråd med myndighedernes anvisninger, men beslutningen møder alligevel kritik på sociale medier.

Zoologisk Have i København. Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

Der er ikke mange kulturtilbud og aktiviteter at vælge imellem i den kommende tid, hvor store dele af landet lukker ned for at mindske udbredelsen af coronavirus. Som et af ganske få steder, holder Zoologisk Have i København dog stadig åbent.  

- Vi holder åbent, så folk kan få lidt corona-fred. Børnefamilier kan jo ikke blive indenfor i 14 dage. Det er trygt at tage i Zoologisk Have. Vi er en udendørs kulturinstitution. Vi har 11 hektar uden loft, lyder det fra Jørgen Nielsen, der er direktør i Zoologisk Have i København.

Beslutningen om at holde åbent har dog vakt kritik på Zoologisk Haves egen facebookside. 

- Jeg kan godt forstå, at folk er bekymrede i den her situation. Det er jeg også. Men det er vigtigt for mig at sige, at vi følger myndighedernes anvisninger, og ifølge dem skal vi ikke lukke, lyder det fra direktøren.  

Læs også Zoo-direktør skovler elefantlort med sine medarbejdere i en uge

Dyrene skal passes og have mad

I kommentarfeltet til Zoologisk Haves facebookopslag skriver en bruger, at han er forarget over beslutningen om at holde åbent. I en anden kommentar bliver Zoologisk Have kaldt en "pinlig og sørgelig pengemaskine", og i en tredje kommentar spørger en bruger om "det virkelig er nødvendigt at holde åbent?"

 

I har jo nogle erfaringer med at være genstand for en shitstorm i Zoologisk Have (giraffen Marius red.). Er det her en shitstorm?

 - Nej, slet ikke. Vi er opmærksomme på kritikken, men vi har som sådan ikke selv en holdning til det her. Vi overlader det til myndighederne og følger anvisningerne. Og der er jo også folk, der udtrykker glæde over, at vi holder åbent, siger Jørgen Nielsen. 

Alle indendørs kulturinstitutioner, biblioteker og fritidstilbud vil være lukkede i den kommende tid, og langt de fleste messer, koncerter, teaterforestillinger og foredrag er blevet aflyst.

​​​​​Direktøren er taknemmelig for, at Zoologisk Have - indtil videre - ikke er omfattet af myndighedernes tiltag mod udbredelse af coronavirus.   

- Vi har store udgifter, fordi der er dyr, der skal passes og have mad. I modsætning til mange andre kulturinstitutioner kan vi ikke bare slukke strømmen og sende folk hjem. Men samtidig kommer penge naturligvis i anden række i den her situation. Hvis vi bliver bedt om at lukke, så gør vi det med det samme. Selvfølgelig. 

Læs også Ungerne hjemme i 14 dage: Sådan bliver det en fest

Besøgstal er faldet

Torsdag - dagen efter regeringen fremlagde de mest omfattende tiltag mod udbredelsen af coronavirus - havde Zoologisk Have et besøgstal på 400. Under normale omstændigheder ville tallet være omkring 1.000.

Derfor tror direktøren ikke nødvendigvis, at Zoologisk Have bliver væltet omkuld af gæster i de næste par uger. Af samme årsag har han heller ikke lagt sig fast på, hvor mange mennesker Zoologisk Have vil lukke ind. Heller ikke lørdag hvor det er såkaldt årskortdag. Her kan årskortholdere invitere en ven gratis med i Zoologisk Have, og det plejer at betyde, at der er stuvende fuldt. 

- Vi tager bestik af situationen. Nu får vi se... Hvis vi bliver et meget besøgt sted i den kommende tid, kommer vi til at styre antallet af gæster. Så må vi regulere det og lukke folk ind i hold, afslutter Jørgen Nielsen.

Tiltag i Zoologisk Have København som følge af coronavirus:

- Aflyst program
- Ikke-driftskritisk personale er sendt hjem
- Personale skal sørge for, at folk ikke klumper sammen
- Regulering af gæsteadgang til dyrehuse og spisesteder
- Større afstand mellem borde på spisesteder

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik